WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA Programma 2014-2018
Wijdemeren, ma 24 februari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Zaterdag publiceerde het CDA haar verkiezingsprogramma 2014-2018 onder de titel 'Met elkaar..., voor een sterk Wijdemeren'.

Campagne GR 2014

persbericht

CDA Wijdemeren: Met elkaar… vijf bewegingen voor méér samenleving

'Met elkaar… ' is het bindende thema van het vandaag gepubliceerde programma 2014-2018. De samenleving, niet de overheid, staat centraal bij het CDA. Om dat te bereiken wil het CDA de komende jaren vijf bewegingen inzetten voor méér samenleving:

  1. Van vrijblijvend naar betrokken: mensen maken hun leefomgeving
  2. Van grenzen naar ruimte: minder regels en meer mogelijkheden
  3. Van nazorg naar voorzorg: voorkomen is beter dan genezen
  4. Van polarisatie naar participatie: iedereen doet mee
  5. Van verbruiken naar waarderen: niet alles is in geld uit te drukken

Programma van de samenleving

Het CDA is de enige lokale politieke partij in Wijdemeren die elk jaar op de jaarmarkten in de verschillende dorpen present is en zich niet alleen vlak voor de verkiezingen laat zien. Voor de samenstelling van het programma van de komende jaren is het CDA nog eens extra op pad gegaan en bijna een jaar door de dorpen getrokken om te horen wat inwoners en ondernemers belangrijk vinden om op te nemen in het programma. "Naast die gesprekken op straat, de markt en in de winkelcentra hebben wij met vertegenwoordigers van verenigingen, belangengroepen, ondernemers, scholen, ouderen en dergelijke gesproken. Telkens weer om te horen wat zij belangrijk vinden en te zoeken naar oplossingen", vertelt CDA-lijstrekker Theo Reijn. "Daarnaast is input voor ons programma geleverd tijdens de themabijeenkomsten die wij met andere organisaties hebben georganiseerd, zoals over de zorg voor onze ouderen, de toekomst van onze boeren en het door het CDA zo gewenste Sociaal Netwerk. En vergeet niet CDA-initiatief voor het Jongerendebat dat midden vorig jaar is gehouden, want ook de stem van jongeren moet worden gehoord."
Met elkaar is zo een programma van en voor de samenleving gemaakt dat kan rekenen op een breed draagvlak bij onze inwoners en ondernemers en waar de CDA-kandidaten zich de komende jaren volop voor willen inzetten.

Zorgen om de zorg

Uit de vele gesprekken is gebleken dat mensen zich vooral zorgen maken over de toekomst van de zorg voor jong en oud. Het CDA deelt die zorgen om de zorg. Reijn: "Wanneer volgend jaar zorgtaken van het rijk naar de gemeenten overgaan, houdt iedereen in het eerste jaar nog wel zijn eigen vertrouwde zorgaanbieder. Maar wat daarna gebeurt is onzeker. Dat is extra zorgelijk omdat het huidige college de jarenlange samenwerking in Gooi & Vechtstreek heeft opgezegd en kiest voor samenwerking met Stichtse Vecht en Utrecht." Voor het CDA is die overstap onbegrijpelijk omdat alle zorg nu om de hoek in Hilversum, Bussum en Weesp, dicht bij huis, bereikbaar is. "Waarom dan de eigen natuurlijke en vertrouwde regio de rug toekeren?", vraagt Reijn zich af. "Alleen omdat het gras bij de buren groener is? Je gaat toch niet met kinderen en ouderen die zorg nodig hebben naar Amersfoort of Nieuwegein slepen omdat je je buren niet lief vindt? Het CDA zal alles inzetten om dat te voorkomen."

Het ABC van het CDA

Het CDA-programma telt ruim 120 standpunten die zijn verdeeld over twintig thema's. Op de website www.wijdemeren.cda.nl. staan alle standpunten kort en krachtig op alfabet gesorteerd. Op dezelfde website is ook het hele programma te lezen en downloaden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief