WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vragen van de Raad
Wijdemeren, wo 19 september 2012

Volgende week donderdag is er gemeenteraad. Wij lazen de ingekomen stukken en sprokkelden daar wat opvallende zaken uit.

De agenda en de stukken van de gemeenteraad van 27 september vindt u hier.

VVD: Verkeersmanagement

De VVD stelde vragen over het door Hilversum in te stellen Verkeersmanagement, ofwel toegangsdosering van Hilversum. Verhoogt dat de druk op Wijdemeren en is er overleg geweest wilde de VVD op 21 juni weten.

Het antwoord is er. De toegangsdosering is onderdeel van het Hilversumse Integraal Bereikbaarheids Plan dat al zeven jaar geleden werd vastgesteld in overleg met Laren en Bussum. Het college vindt het jammer dat Wijdemeren toen niet bij het overleg betrokken is. het college sluit niet uit dat er files zullen ontstaan aan het eind van de Vreelandse weg en op de 's-Gravelandse weg. Het college houdt de zaak in de gaten. (Met Theo Reijn in de Wijdemeerse raad die ook de communicatie van het IBP verzorgt, kan dat niet moeilijk zijn.)

PvdA: Keerlus 105

Ook in juni vroeg de PvdA om buslijn 105 te laten keren voor Veenstaete in Kortenhoef en daar een halte te maken. Nu rijdt de bus soms een rondje over de parkeerplaats, dan weer door de achter de Meenthof gelegen woonwijk en, steeds vaker, keert hij bij Veenstaete. (Uw redacteur werd enkele dagen geleden klem gereden door een bus die gebruik maakte van het recht van de sterkste bij het linksaf slaan vanaf de Kerklaan naar de parkeerplaats van de Meenthof, maar dit terzijde.)

Het college ondersteunt het initiatief en heeft de provincie in kennis gesteld. Ook heeft wethouder Abrahamse de kwestie in regionaal verband aangekaart bij de gedeputeerde voor verkeer en vervoer. Bovendien heeft men contact gelegd met Inovum. Dus er zit flink schot in het verzoek om de bus vijftig meter verderop te laten keren.

CDA: Info-avond Groenewoud

Ook in juni stelde het CDA vragen over de info-avond die door de firma Afvalzorg was georganiseerd, maar waarvan veel inwoners en de pers niet wisten dat die gehouden werd.

Eigen schuld, dikke bult. Daar komt de reactie van het college op neer. Iedereen had het kunnen weten als ze maar naar de commissievergadering van 15 mei waren gekomen en de WieWatWaar goed hadden gelezen. Bovendien is de gemeente niet verantwoordelijk voor de voorlichting, want dat is uitbesteed aan Afvalzorg. Dus als er al wat te mopperen is, dan moeten we niet bij het college zijn.
Het is een mening...

VVD: Staande mast en aquaduct

Op 2 februari werd door de VVD een amendement ingediend om te onderzoeken of er tussen het Hilversums Kanaal en de Wijde Blik een aquaduct aangelegd kon worden ter vervanging van de huidige brug. Daarmee zouden zeilboten met staande mast naar de Wijde Blik kunnen komen en eventueel later zelf door zouden kunnen varen naar de Loosdrechtse Plassen.

Uit het uitgebreide antwoord van het college blijkt dat er tal van redenen zijn waarom deze optie niet kan. Financiëel en qua grondsoort is het onmogelijk.

Oude Meentweg 6 en 8

In juli speelde een kwestie rond de panden Oude Meentweg 6 en 8 in 's-Graveland. Tijdens een hoorzitting over het bestemmingsplan Oud 's-Graveland gaf Natuurmonumenten aan dat men de pacht van de beide panden wilde beëindigen en ze slopen om er nieuwbouw te plegen nadat de bestemming gewijzigd was. De pachter bleek kort daarvoor een rechtszaak van NM gewonnen te hebben waarmee hij kon blijven pachten. Op 18 juli sprak NM zeer krachtig tegen dat men wilde bouwen, ondanks de documenten waar dat in stond.

De gemeente heeft de gerechtelijke uitspraak bestudeerd en concludeert dat de pachters gelijk hebben en NM op die plek voorlopig niet kan bouwen.De bestemmingen van Oude Meentweg 6 en 8 blijven ongewijzigd, ondanks het verzoek van NM.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief