WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NM: Bouwen en Wonen
's-Graveland, wo 18 juli 2012

In De Gooi en Vechtstreek spreekt Natuurmonumenten tegen dat er nieuwbouw gepleegd wordt aan de Oude Meentweg in 's-Graveland.

De Gooi & Vechtstreek (G&VS) is een huis aan huisblad. Gisteren stond in dat blad op de voorpagina een artikel van de hand van Sebas Bouquet over de kwestie van de bouw van woningen aan de Oude Meentweg in 's-Graveland door Natuurmonumenten. Op 7 juli publiceerden wij over deze kwestie, die aan de orde kwam bij de hoorzitting over het bestemmingsplan Langoederen 's-Graveland.

Wij willen niet bouwen!

In de G&VS ontkent Rita Oppenhuizen, de woordvoerder van Natuurmonumenten (NM) dat er nieuwbouw gepland is aan de Oude Meentweg. Zij zegt dat er door NM geen nieuwbouw aan de Oude Meentweg gepland is. Alleen zal er een bestaand vervallen huis opgeknapt worden. "Het enige wat wij willen doen is het opschonen van wat er is; wij willen niet bouwen.": benadrukt Rita Oppenhuizen in de G&VS (aanhalingstekens van de G&VS).
Zij koppelt een rechtszaak over de pacht van Oude Meentweg 8, in een conflict van NM met de pachter de heer De Bruin, een rechtszaak die NM op 18 april j.l. verloor, volledig los van de opknapbeurt van het vervallen huis.

Inspraakreactie Natuurmonumenten

In de inspraakreactie van Natuurmonumenten nummer 23 onder n op het voorgestelde bestemmingsplan staat:

"Oude Meentweg 6 en 8: Natuurmonumenten is van menig dat deze locatie geheel gesaneerd en heringericht dient te worden. Zij is daarom niet gelukkig met de opname van deze locatie in het voorontwerp als Agrarisch met één bedrijfswoning en is van mening dat dit ook niet aansluit bij de huidige feitelijke en bestemmingsplantechnische situatie. Natuurmonumenten wil graag een terugschakeling naar Woonbestemming, voor de twee bestaande woningen, waarbij de opstal op nummer 8 in de toekomst kan worden gesaneerd en nieuwbouw kan plaatsvinden."

Als wij ons strikt houden aan deze tekst van Natuurmonumenten, dan staat daar:

  1. Natuurmonumenten vraagt om de bestemming van Oude Meentweg 6 en 8 te wijzigen van Agrarisch in Woonbestemming.
  2. Natuurmonumenten wil nummer 8 slopen (saneren) en daar nieuwbouw plegen.

Er staat niet in deze tekst dat het om vijf nieuwbouwwoningen gaat. Maar er staat ook niet dat er niet vijf nieuwbouwwoningen gebouwd zullen worden.

Wij houden de inhoud van ons artikel van 7 juli (vrijwel geheel) staande ondanks de ontkenning van de woordvoerder van Natuurmonumenten.

Door iedereen geplaatst?

Over de door NM gewenste nieuwbouw en bestemmingswijziging waarover sprake is in het artikel in de WWK zegt Rita Oppenhuizen namens NM in de G&VS dat dit artikel door iedereen in Wijdemeren geplaatst kan zijn.

Uit de lucht gegrepen

Geen enkel artikel in de WWK kan "door iedereen geplaatst zijn" zoals Rita Oppenhuizen beweert. Kennelijk verwart zij de WWK met een ongemodereerd forum waar iedereen alles kan publiceren. Dat kan op de WWK niet.
Bij ieder artikel in de WWK staat rechtsboven wie het geschreven heeft. Als de bron/aanleiding van het artikel een ander medium is, dan staat dat helemaal rechtsboven.
Is het een artikel dat van buiten komt, dan staat daar ingezonden brief, persbericht of ingezonden bericht. Is het een dergelijk bericht, dan wordt altijd de naam van de auteur gepubliceerd en het artikel staat in een apart kader. Eigen artikelen van de WWK staan niet in zo'n kader. Geen enkel artikel, van wie dan ook, wordt gepubliceerd zonder dat de redactie het heeft beoordeeld. De bewering van Rita Opperhuizen over de publicatie van het betreffende artikel, dat iedereen dat gedaan kan hebben, is volstrekt uit de lucht gegrepen.

bron
G & VS
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief