WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Voorlezen van Vlinder
Kortenhoef, wo 19 september 2012

Op woensdag 26 september komt Miriam Bruijstens in de Antoniusschool voorlezen uit haar boek Vlinder.

Update 21-9-2012, 12.20: Het voorlezen is een uur later. De aanvangstijd is hieronder aangepast naar 13.45.

Miriam Bruijstens gaf les aan groep 3 en 4 van de Antoniusschool. Ze schreef een boek over een meisje met ADHD met de titel Vlinder. Het boek werd geillustreerd door Martine Verstraete en is uitgegeven door uitgeverij Pica.

Vlinder is stoer,
Vlinder is lief,
Vlinder is druk,
Vlinder is enthousiast en o ja,
Vlinder is geen paard.

Vlinder is een meisje. Ze gaat naar school, naar opa en oma, viert haar verjaardag en Kerstmis net als alle andere kinderen. Toch is Vlinder een beetje anders dan de kinderen uit haar klas. Vlinder is namelijk snel afgeleid door haar ADHD. Dat betekent dat ze zich niet zo goed kan concentreren, dat ze een beetje druk is en soms verschrikkelijk druk en dat ze de wereld om zich heen niet altijd begrijpt. Dat geeft niets. Want Vlinder is ook creatief, slim, vrolijk en spontaan en daardoor gebeurt er altijd wel wat. Vlinder is uniek. Vlinder is Vlinder!


In alle avonturen die Vlinder beleeft, zul je het woord ADHD niet tegenkomen; dat heeft Miriam Bruijstens, de schrijfster, bewust zo gedaan. Ze wil zo laten zien dat Vlinder in de eerste plaats Vlinder is en pas daarna een meisje met ADHD.
Vlinder is een boek om te lachen en soms ook een beetje te huilen. Vlinder is vooral een boek om lekker zelf te lezen of om voor te lezen, vanaf 7 jaar.

Miriam Bruijstens

Miriam Bruijstens is leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Utrecht, is een jaar naar Australië gegaan en heeft daarna gewerkt op basisscholen in Gouda en Kortenhoef. Daar heeft ze veel kennis en ervaring opgedaan over en met ADHD. In 2009 heeft Miriam haar baan opgezegd om te gaan reizen en schrijven. Ze is teruggegaan naar Australië en heeft ook door Canada en de Verenigde Staten gereisd.

Tegenwoordig werkt ze als invalkracht in Apeldoorn. De rest van de tijd is Miriam schrijfster.

Voorlezen Antoniusschool

Wanneer? Woensdag 26 september
Tijd: 13.45 tot 14.30 uur
Waar? Aula St. Antoniusschool, Zuidsingel 50, Kortenhoef
Toegang & limonade Gratis

bron
WWK
foto
persbericht
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief