WIJDEMEERSE WEBKRANT
Hennis op Defensie
Nederhorst den Berg, di 30 oktober 2012

Jeanine Hennis-Plasschaert uit Nederhorst den Berg wordt de nieuwe minister van defensie voor de VVD in het kabinet Rutte-Asscher.


Jeanine Hennis-Plasschaert
(foto: Douwe van Essen)

Staande ovatie

Jeanine Hennis is de schoondochter van Ria Hennis, raadslid voor DB in de Wijdemeerse gemeenteraad. Nadat Jeanine Hennis Europees parlementslid in Brussel was, kwam zij met de vorige verkiezingen op 9 juni 2010 naar Den Haag in de tweede kamer. In Brussel kreeg zij op 12 februari 2010 een staande ovatie toen zij een resolutie indiende om de VS te weerhouden van het inzien van bankgegevens van Europese burgers.


Feest in het EP. Beeld uit het NOS Journaal.

Weigerambtenaar

In de afgelopen periode in de tweede kamer was ongetwijfeld het dieptepunt voor Jeanine Hennis dat zij op 15 november de weigerambtenaar steun verleende door tegen een motie te stemmen die het verschijnsel weigerambtenaar zou eilmineren. Zij stemde tegen die motie om de SGP te vriend te houden en die ene SGP stem in de eerste kamer mee te krijgen in andere kwesties. Iedere vezel in haar lijf verzette zich tegen deze stem, maar het moest even. Ze wilde het liefst even onder de blauwe bankjes kruipen toen dat gebeurde.


Ik ben er even niet...

DB zet leger in

Op 7 mei van dit jaar hield Dorpsbelangen haar ledenvergadering. Op die vergadering pleitte Adriaan Doets uit Loosdrecht voor de inzet van het leger om de politie bij te staan in het bestrijden van criminaliteit. Het inroepen van het leger door DB wordt nu wel heel eenvoudig. Ria Hennis hoeft alleen maar even haar schoondochter, de minister van defensie, te bellen en de JSF's stijgen op om in Wijdemeren boeven te komen vangen.


Jeanine is er klaar voor!

bron
WWK
foto
div.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief