WIJDEMEERSE WEBKRANT
DB: ALV Varié, inzet Leger
Wijdemeren, wo 9 mei 2012

Dorpsbelangen hield haar jaarvergadering en koos Joop Hennis in het bestuur. Tijd genoeg, want de agenda van de raad van morgen stelt weinig voor.


Co de Kloet

Jeanine Hennis-Plasschaert

Co de Kloet schreef een impressie van de Algemene Ledenvergadering van afgelopen maandag 7 mei. Tijd genoeg, want de voorbereiding van de raad van morgen was zo gepiept. Er zijn zelfs geen ingekomen stukken meer over overhangende heggen, bruggetjes en trottoirstenen.... Alsof het zomerreces al is begonnen.

De landelijke politiek blijkt aanstekelijk, want er waait al een vleugje verkiezingskoorts door de DB fractie, terwijl de lokale verkiezingen pas in maart 2014 zijn.

Adriaan Doets uit Loosdrecht stelde voor om het leger te hulp te roepen om de politie bij te staan. De eerste vrijwilliger, de schoondochter van het kersverse DB bestuurslid Joop Hennis, meldde zich spontaan aan.

ingezonden bericht

’t Was een jaarvergadering, maandagavond jl. bij Heineke in Loosdrecht en veel DorpsBelangers hadden de weg naar dat beroemde etablissement gevonden. Terecht, want het jaarverslag van de secretaris en het financiële overzicht van de penningmeester alsmede de meer dan meesterlijke toelichting van de voorzitter gaven een duidelijk beeld van DorpsBelangen in 2011.

Nergens gebrek aan, zelfs niet aan bestuurders, want met applaus werd Joop Hennis uit Nederhorst den Berg (echtgenoot van raadslid Ria) tot nieuwe bestuurder gekozen na het afzwaaien van Derk de Kloet, die iedere dag van vroeg tot laat zijn ziel en zaligheid bij AJAX Amsterdam inzet.

Waar ging de discussie over? Niet over de raadsvergadering (van morgenavond, red. WWK), want die stelt niets tot weinig voor, maar wel over de politie, een organisatie die blijkbaar in het geheim werkt, want je ziet ze nooit, zeker niet in het weekend en iedereen doet maar, rijdt te hard, breekt in, maakt diep in de nacht ruzie met de buren en klachten worden afgewezen of genoteerd en vervolgens in de prullenbak geworpen. DorpsBelangen werd gevraagd actie te ondernemen, maar kan ook niet al die agenten achter de bureaus vandaan halen en de straat op sturen. Adriaan Doets bepleitte het inzetten van het leger hetgeen met hoongelach werd ontvangen.

En verder werd er door Joep Nuissl een verkiezingsfonds voorgesteld, want ook dat evenement kom weer in zicht en maakte Tijs Hooijer zich druk over het feit dat invalidenwagens vastlopen in de entree van de SPOT. De Emmaweg-affaire met oud-wethouder Wim Neef als middelpunt tenslotte, bleef niet onbesproken en zal ook in de fractievergadering van woensdag aan de orde komen.

Co de Kloet
Raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief