WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bouw Voorstraat kan starten
Nederhorst den Berg, zo 11 maart 2012

Het verzet tegen nieuwbouw op de plek van het oude gemeentehuis in Nederhorst is bij de Raad van State gestrand is. De bouw kan starten.

Op 12 maart 2004 maakte de gemeente bekend dat het gemeentehuis van Nederhorst den Berg voor € 925.000 verkocht zou worden en dat er op die plek 20 appartementen gebouwd zouden gaan worden. Bergers, omwonenden en met name de buren in de achter het gebouw gelegen Pieter de Hooghlaan, verzetten zich tegen de nieuwbouw. Handtekeningenacties, bezwaren en andere protesten waren regelmatig aan de orde.

Het huidige college, althans het D66 en DB smaldeel, deed vorig jaar nog een poging om de zaak terug te draaien, maar beet in het zand toen de projectontwikkelaar met de contracten in de hand op 4 maart vorig jaar een schadeclaim van 1,7 miljoen euro in het vooruitzicht stelde.

Bouw kan van start

Anton Cruysheer en zijn echtgenote, die aan de Pieter de Hooghlaan wonen, vroegen vorige maand een voorlopige voorziening bij de Raad van State aan om het bestemmingsplan ongeldig te verklaren. Afgelopen donderdag werd dat verzoek afgewezen. Daarmee is de weg na acht jaar touwtrekken vrij om met sloop en de bouw te starten. Het bouwplan is in de loop van de tijd aangepast naar 5 woningen en 11 appartementen.

Dossier Voorstraat Nederhorst

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief