WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Blij met 30 Kilometer
Ankeveen, ma 12 maart 2012

Patrick Kreuning zou graag zien dat er veel meer wegen een dertig kilometer regime en inrichting krijgen dan nu gepland.

ingezonden brief

Hoera, er komen 30 kilometer wegen...

Maar als ik zie dat de Kwakel en de Herenweg tussen de Klapbrug en de Kwakel 50 km wegen blijven, dan kan ik wel janken. Als fietser is het echt geen pretje als je over de Kwakel fietst en er komen met hoge snelheid brede auto's langs of ze gaan achter je zitten en je opjagen. De maximum snelheid wordt er met de regelmaat van de klok overschreden.

Over de Herenweg, waar ik zelf woon, ach, de weg zou van mij helemaal zonder auto\'s mogen. Het is hier doorgaans file rijden voor de deur, erg lastig als je de deur uitgaat en je moet aan de overkant van de weg zijn. Je staat dan zo 5 minuten te wachten als je op het verkeerde tijdstip komt. Tijdens de Veemarkt is het helemaal een drama hier voor de deur.

Ik snap dan ook niet dat de gemeente deze weggedeelten niet als 30 km zone heeft willen inrichten. De Kwakel een ontsluitingsweg, laat me niet lachen, het was oorspronkelijk een weg waar voornamelijk trekkers en paard en wagen over heen reden, de weg is nooit verbreed Een alternatief zou kunnen zijn een fietspad door de weilanden ernaast laten lopen, maar daar zullen de boeren niet blij mee zijn.

De Herenweg zou voor het eerste gedeelte ook anders ingericht kunnen worden, containers en fietspad langs de huizen, wel zo prettig voor de aanwonenden. Het verkeer net 3 meter verder van je deur af zodat je minder snel scheuren in de muren krijgt of 's nachts je bed uit trilt door nachtelijk vrachtverkeer.

De Kwakel en het stuk Herenweg zijn betrekkelijk kleine stukjes, en het kan geen enkel kwaad als het verkeer over die wegen net iets rustiger zou rijden, voorbij de bocht op de Herenweg kunnen ze dan het gaspedaal weer flink intrappen. Als bewoner aan de Herenweg heb je hier toch al min of meer een gevangenisstraf, geen ramen aan de achterkant en aan de voorkant uitzicht op een lange file, en als je de ramen of deuren open zet krijg je er nog een dotje uitlaatgassen en fijnstof bij.

Alstublieft gemeente, kom de bewoners tegemoet, anders zal er binnenkort een nieuwe actiegroep nodig zijn en ik wil me daar dan ook best voor in gaan zetten.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief