... ...

Rik Jungmann

Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Sloop Gemeentehuis NdB

Nederhorst den Berg, 12 maart 2004. Na Loosdrecht raakt ook Nederhorst den Berg zijn oude gemeentehuis kwijt. Het wordt verkocht en gesloopt om er woningbouw te plegen. 


Oude vergeelde briefkaarten in het archief van de Historische Kring....

update 17.45

Herman Stuijver schrijft in de Gooi van vanavond dat het gebouw voor € 925.000 van de hand gaat. Op het terrein komen koopappartementen voor starters en senioren. De startersappartementen gaan rond de € 200.000 kosten, die van de senioren worden duurder. Alleen economisch gebondenen en mensen die 15 jaar of langer in Wijdemeren wonen komen in aanmerking.

persbericht

College verkoopt voormalig gemeentehuis Nederhorst den Berg

Het college van Wijdemeren heeft een koper gevonden voor het voormalig gemeentehuis van Nederhorst den Berg aan de Voorstraat. De Utrechtse projectontwikkelaar Van Oostrum en van Laar koopt het pand en de onderliggende grond om daar woningbouw te realiseren.

Het voornemen is om het huidige pand te slopen en er een appartementencomplex met 20 appartementen te realiseren. De historische elementen van het gemeentehuis zullen door de gemeente verwijderd worden. Na het besluit van het college zijn de omwonenden per brief geïnformeerd.

Andere gemeentelijke panden
De verkooptrajecten van de overige leegstaande gemeentelijke panden zijn ook in een vergaand stadium. De toekomstige eigenaar van het voormalige frontoffice in Nieuw-Loosdrecht is Woningbouwcorporatie AWVL. Het voormalige Loosdrechtse gemeentehuis wordt verkocht aan de Politie Gooi en Vechtstreek, die op de locatie een districtskantoor wil vestigen


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page Half bewolktMatige wind Naar volgende bericht