WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
ILG: Een jaar stilte
Wijdemeren, di 8 februari 2011

Wethouder Gert Zagt licht zijn rol in de commissie ILG toe. Ook hij werd volkomen verrast door het 1000 woningenplan van de ILG commissie.

De commissie heeft in januari vorig jaar, tijdens het vorige college, voor het laatst gesproken over een opdracht van de provincie aan marktpartijen. Daarna werd het stil en hoorde ook de Wijdemeerse wethouder en ILG-lid Gert Zagt er niets mee over. Tot 31 januari.

Lees ook:

08022011 ILG: Een jaar stilte
07022011 D66: Kritisch over ILG
04022011 Commissie Stiekem?
05022011 Commissie Niet Stiekem

ingezonden brief

Geachte redactie,

Mogelijk kan ik als lid van de ILG-cie (namelijk zitting hebbende als wethouder van Wijdemeren) iets aan informatie toevoegen over de berichtgeving van de laatste dagen aangaande dit onderwerp.

Er loopt geen geheim onderzoek naar woningbouwlocaties in opdracht van de ILG-commissie. De commissie geeft ook geen opdrachten maar adviseert slechts aan GS.

Begin 2009 is wel een verkenning van start gegaan in de vorm van een opdracht van de provincie Noord-Holland aan Grontmij, AM Wonen en DLG. Eén en ander valt in het kader van de integrale gebiedsontwikkeling Groene Uitweg.
De Groene Uitweg is op initiatief van de provincie Noord-Holland ontstaan als groen-blauwe kwaliteitstegenhanger voor de A6/A9 besluitvorming.

In januari 2010 is voor de ILG-cie een presentatie gehouden over de resultaten van de verkenning. Op deze bijeenkomst waren volgens de notulen ook de toenmalige vertegenwoordigers van de gemeenten Hilversum en Wijdemeren aanwezig.

Nadien is het stil gebleven over dit onderwerp. Sinds mijn aantreden in de ILG-cie (mei/juni 2010) heb ik nooit iets van het plan vernomen, laat staan ervoor! Maandagavond 31 januari j.l. op de raadsledenbijeenkomst was ik dan ook net zo verrast over dit "nieuws" als vele anderen.

Groet,

Gert Zagt
Wethouder Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
7 gr.
windkr. 2