WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Uit de Winterslaap met NM
's-Graveland, di 8 februari 2011

Tijdens de voorjaarsvakantie van maandag 21 tot en met vrijdag 25 februari zijn er volop activiteiten voor gezinnen bij Natuurmonumenten.

persbericht

Kom uit je winterslaap bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten

Na een koude winter wordt het tijd om weer lekker naar buiten te gaan. Dit kan bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Tijdens de voorjaarsvakantie van maandag 21 februari tot en met vrijdag 25 februari zijn er volop activiteiten voor gezinnen. Zo kun je een eigen broodje bakken boven een echt vuur of kom kijken of de natuur al langzaam wakker wordt uit haar winterslaap.

Bak je eigen broodje

Speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf vier jaar organiseert het bezoekerscentrum op maandag 21, woensdag 23 en vrijdag 25 februari van 14.00 tot 15.30 uur bak je eigen broodje. Ga samen met een gids op pad en houd je oren, ogen en neus wijd open. Ruik de geuren van de bomen en misschien wel van een vos. Als je heel stil bent zie je misschien wel een ree. Na afloop bak je een lekker warm broodje. Vergeet je niet vooraf aan te melden. Kosten: leden van Natuurmonumenten betalen € 3,- per persoon en niet-leden € 5,- per persoon.

Kom uit je winterslaap

Heb je deze winter lang genoeg binnen gespeeld? Ja, dan kun je op dinsdag 22 en donderdag 24 februari van 14.00 tot 15.30 met een gids van Natuurmonumenten naar buiten. Samen kijken we of de natuur al langzaam uit haar winterslaap wakker wordt. Zijn de vogels alweer terug uit het zuiden en zingen ze al hun voorjaarslied? En hoe zit het met de andere dieren in het bos? Ontdek het tijdens deze gezinstocht voor kinderen vanaf zes jaar. Vergeet je niet vooraf aan te melden. Kosten: leden van Natuurmonumenten betalen € 3,- per persoon en niet-leden € 5,- per persoon.

Aanmelden en vertrekpunt

De excursies starten bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek. Er kan helaas maar een beperkt aantal deelnemers mee, reserveer daarom tijdig. Dit kan telefonisch bij het bezoekerscentrum 035-656 30 80. Of bel de ledenservice van Natuurmonumenten tijdens kantooruren, 035-655 99 55. Reserveren kan ook via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek.

Openingstijden en adres

Na zeven weken gesloten te zijn voor publiek opent het bezoekerscentrum in de voorjaarsvakantie haar deuren in de tijdelijke huisvesting. Van zaterdag 19 februari t/m zondag 27 februari is het centrum dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Daarna elke week geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf de meivakantie vijf dagen per week geopend: woensdag t/m zondag.

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

Noordereinde 54b
1243 JJ ’s-Graveland
T (035) 656 30 80
Van 19 februari tot 30 april is het centrum telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden en op donderdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur. Vanaf 1 mei alleen tijdens openingstijden.

Verbouwing

De verbouwing van het centrum zal een aantal maanden in beslag nemen. Er komt een nieuw interactieve tentoonstelling, waar de bezoeker kennis kan maken met de bijzondere en afwisselende natuur in het Gooi en de Vechtstreek. In de tijdelijke huisvesting achter het huidige centrum kun je terecht voor wandel- en fietsroutes, natuurboeken, vogelhuisjes en allerlei activiteiten zoals speurtochten en kinderfeestjes.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
7 gr.
windkr. 2