WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Chemokar Stopt
Wijdemeren, vr 24 september 2010

De GAD stopt met de Chemokar. Er kwam bijna niemand meer. De kar wordt nu een Afvalinfopunt om festivals op te vrolijken.

persbericht

Afvalinfopunt krijgt nieuwe bestemming

Met ingang van 1 januari 2011 verandert de bestemming van het Afvalinfopunt. De wagen, die nu nog gebruikt wordt om met de chemokar het Klein Chemisch Afval op te halen in de regio, wordt vanaf het nieuwe jaar ingezet tijdens bijvoorbeeld festivals, evenementen, open dagen, etc. De afgelopen jaren is het Afvalinfopunt tijdens evenementen ook al meerdere malen ingezet en dit gaat de Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) meer inzetten.

De reden waarom de bestemming van het Afvalinfopunt vanaf januari 2011 verandert, is dat de hoeveelheid KCA die via de chemokar van het Afvalinfopunt door de GAD is ingezameld, zodanig is afgenomen dat de chemokar niet meer kostenefficiënt kan werken. Ook het aantal inwoners dat een bezoek heeft gebracht aan het Afvalinfopunt voor informatie of om KCA in te leveren, is met de helft afgenomen tot slechts 142 per maand.

Uiteraard kunnen de inwoners hun Klein Chemisch Afval (KCA), zoals batterijen, verf, accu's, spaarlampen en medicijnen, blijven inleveren op de vier scheidingsstations in de regio. Bovendien kunnen batterijen in de Stibat-bakken in winkels worden ingeleverd en oude medicijnen kunnen bij diverse apothekers worden ingeleverd. 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt, nat
18 gr.
windkr. 3