WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter vindt een Maatje!
Kortenhoef, za 1 november 2008

Putter heeft een maatje gevonden! Met vreugde (en lichte verbazing) omarmt hij het oordeel van oud VVD-voorzitter Robby Israel over de OZB verhoging.

ingezonden bericht

Vals

"Wie verzint zo een leugenachtige voorspiegeling van de werkelijkheid"

en ook:

"Het moet eens afgelopen zijn met die plakkerige gemeentelijke vingers in mijn portemonnee".

om maar te zwijgen van:

"Zij (de gemeente) krijgt wederom de begroting niet rond en dus moet de burger maar weer dokken. Verder reikt de fantasie van onze bestuurders niet"

Oppositietaal uit de Dorpsbelangen hoek? Welnee, dit zijn citaten uit een ingezonden brief van VVD coryfee en ex voorzitter Robby Israël, die reageert op het zogenaamde dekkingsvoorstel van het college van B&W. dat een soort kamikazeachtige poging doet de begroting rond te krijgen en blijkbaar nog steeds niet in de gaten heeft dat afslanken de enig juiste weg zou zijn.

Robby Israël geeft zelfs de VVD wethouder het advies zich los te maken van het collegevoornemen en "het standpunt van de verontwaardigde burger te vertolken" en dan maar af te treden. Welnu, zulke verstandige taal hoor je niet vaak vanuit VVD kringen en ik moet zeggen dat het een verademing is, zeker als je zoals donderdagvond in de vergadering van de gemeenteraad VVD raadslid Michiel van Balen de grootst mogelijke onzin hoort verkopen en geheel losgezongen van de werkelijkheid, afgaat als de spreekwoordelijke gieter.

Het is inderdaad niet te verkopen wat het college van plan is. Een verhoging van ruim 11% van de OZB en zich bovendien op de borst slaan dat de woonlasten bijna niet stijgen, omdat we godbetert gewoon ons teveel betaalde geld terug krijgen. Dat laatste noemt Robby Israël dus een "leugenachtige voorspiegeling van de werkelijkheid". En daarin heeft hij het grootste gelijk van de wereld.

Zijn ingezonden brief, die eigenlijk als een VVD-pamflet huis aan huis verspreid zou moeten worden, geeft blijk van gezond verstand, een schaars goed in de huidige politieke VVD-top. De vraag is of hij in zijn liberale club nog iets te zeggen heeft. Zo niet, dan hoop ik dat hij zich maar eens als rebellenleider gaat gedragen en met een aantal getrouwen de bezem door dat stelletje ongeregeld haalt.

Want hoewel de VVD een achtenswaardige partij is, heeft ze er in Wijdemeren nooit veel van kunnen bakken. Als de dag van gisteren herinner ik me de volstrekt onbegrijpelijke beschouwingen en onuitvoerbare voorstellen van toenmalig raadslid en thans wethouder Wim Lorjé, die daar niet graag meer aan herinnerd wil worden en nu, als het college niet op zijn schreden terugkeert, het advies van zijn partijgenoot maar moet opvolgen.

Misschien kan hij dan nog eens bestuurslid van de SV ´s-Graveland worden.

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
7 gr.
windkr. 3