WIJDEMEERSE WEBKRANT
Politiek laat SV links liggen
's-Graveland, wo 12 december 2007

Maandagavond werd gesproken over de kleedruimte van de SV 's-Graveland, één van de slepende dossiers van Wijdemeren. De SV is bitter en teleurgesteld.

Slepend dossier

Jaren en jaren wordt er al gesproken over de nieuwbouw van de kleedruimte van de SV 's-Graveland. Al ver voor de herindeling hield de kleedruimte in 's-Graveland de politieke gemoederen bezig. Er zou geld voor komen uit de verkoop van het Plutoterrein, in het kader van het gebouwenplan. Het toenmalige college van B&W, met de twee wethouders Co de Kloet en Wim Neef, had zelfs al een voorstel klaar, maar vergat het op de raadsagenda van de laatste vergadering in 's-Graveland te zetten.


Voorzitter Joop Glijn van de SV 's-Graveland

Te laat

En toen was het te laat. Wijdemeren was een feit en had geen boodschap meer aan de gemaakte afspraken tussen gemeente en de SV. Subsidies werden in de commissie Van den Broek gelijkgetrokken en verlaagd naar het niveau van de partnergemeenten. De startende nieuwe gemeente had grote financiële problemen en had dus wel wat anders aan zijn hoofd dan een nieuwe kleedruimte voor een voetbalvereniging. En zo sleepte de zaak zich voort, ondanks regelmatige noodkreten van SV voorzitter Joop Glijn en anderen.

Haastklus

Omdat het onderwerp voor morgen weer op de raadsagenda staat werd er maandag een aparte commissievergadering voor uitgeschreven. Na al die jaren voldoende tijd om een gedegen voorstel over de nieuwbouw aan de raadscommissie voor te leggen. Zou je denken. Niet dus. Het werd een haastklus. Het uitgewerkte voorstel van het college van B&W kwam pas een paar uur voor de vergadering beschikbaar, waardoor de commissie zich er niet goed in kon verdiepen en er, als gevolg daarvan, met een Jantje van Leiden afmaakte. Dat vindt Joop Glijn in een interview dat Hans van Keken vandaag in de G&E publiceert. Joop Glijn, die op 23 november nog de erepenning van Wijdemeren kreeg uitgereikt (letterlijk in een andere rol), is bitter in het interview.

Zelfwerkzaamheid

Hij verwijt de lokale politiek complete desinteresse. Alleen Ab Krook (DBL) is een keer komen kijken. Nog bozer is Glijn over het feit dat er geen waardering voor de club is. De politiek wekt de indruk dat de club uit is op overdreven luxe omdat die een duurzame kleedruimte wil bouwen. Volgens Glijn is het tegendeel het geval. Er worden bergen werk verzet door veel vrijwilligers. Vroeger maaide de gemeente de velden. Nu doet de club dat zelf. Die zelfwerkzaamheid lijkt zich tegen de club te keren, aldus Glijn.

Duurzaam

Een prefab-unit als kleedruimte, zoals de gemeente die voor drie ton wil laten plaatsen, gaat volgens hem maximaal vijftien jaar mee. Voor anderhalve ton meer kan er een permanent gebouw geplaatst worden, waarvoor de SV de plannen klaar heeft.

Morgenavond om acht uur is het uur van de waarheid. Dan ligt er in de raad een aangepast nieuw voorstel op tafel voor de kleedkamers van de SV 's-Graveland.

Dossier SV 's-Graveland

11012000 Renovatie SV 's-Graveland
25042002 Raad 25 april
28052002 S.V. 's-Graveland nog niet in raad
29052002 Legionella bij SV?
26102003 SV Loosdrecht Boos
02022005 Interview Wim Neef
11102006 ING betaalt voor PLutoterrein
02022007 Putter over Voetballeed
19022007 Correctie op SV 's-Graveland
16062007 Kunstgras en Kleedruimte
26072002 SV: Oude kleedruimte
03072007 Kunstgras en Kleedkamer

bron
WWK/G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
6 gr.
windkr. 2