Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wie Wat Waar
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Interview Wim Neef WWW

Wijdemeren, 2 februari 2005. In de Wie Wat Waar stond vandaag een uitgebreid interview met wethouder Wim Neef (CDA), dat Herman Stuijver met hem had. Wim Neef wil graag weer campagne voeren voor de verkiezingen over een jaar en daarna door te gaan met zijn werk.


Wethouder Wim Neef (CDA)

Hij geniet duidelijk van het wethouderschap, al heeft dat ook zijn negatieve kanten, zoals beledigingen, onbeschofte emails, telefoontjes en zelfs vormen van bedreigingen.

Ter Sype: doorgaan

Voor de nieuwbouw Ter Sype (550 betaalbare woningen) zal hij doorgaan tot hij "er bij neervalt". Hij noemt het bouwplan een unieke mogelijkheid voor Loosdrecht "waar nu alleen voor miljonairs wordt gebouwd". Ook heeft hij goede hoop om het Dorpscentrum toch in een afgeslankte vorm in goed overleg van de grond te krijgen. Hij is overtuigd van de noodzaak om het geplande appartementengebouw aan de Voorstraat te bouwen. Neef denkt dat de weerstand tegen de bouw voornamelijk is ingegeven door verzet tegen Wijdemeren en onvrede met de herindeling, afgezien van de 5 6 mensen die terecht bezwaar maken in zijn ogen.

Ook Veenstaete, het nieuwe Oudergaard, zal er komen denkt hij. Hij neemt daarna in het interview de bouwplannen aan de Zuidsingel (Khf), Veenenburg (NdB) en op de sportvelden van de V.V. Nederhorst met een optimistische kijk op de voortgang door.

Verkeer is lastig

Over het verkeer, dat ook in zijn portefeuille zit, is hij minder positief. Omdat de verkeerssituatie in de dorpen zo lastig is, bestaan daar vrijwel onoplosbare problemen. "De enigen die werkelijk reden tot klagen hebben zijn de inwoners aan het Zuidereind en het Noordereind." Voor het vrachtverkeer op die wegen bereidt hij een verkeerscirculatieplan voor. Twee zaken die bereikt zijn noemt hij. De verlenging van het fietspad aan het Zuidereind die dit jaar gerealiseerd zal worden en de straatjuwelen op de Koninginneweg. Over de juwelen zegt hij: "Het was een burgerinitiatief, dat moet je waarderen. Maar of het nu veiliger is?"

Bestuur Wijdemeren dichter bij burger

Hij wil de burger graag betrokken houden bij hun dorp, want hij denkt dat veel burgers de indruk hebben dat het bestuur teveel op afstand staat. Daar wil hij wat aan doen. Het komende jaar wil hij ook gebruiken om het gebouwenplan weer op de rails te krijgen en de SV 's-Graveland aan de kleedkamers te helpen. Voorwaarde is echter dat het Plutoterrein verkocht wordt en voldoende geld opbrengt.

Over de crisis van afgelopen november zegt Neef dat hij er alles aan heeft gedaan om die te voorkomen. Hij vindt het jammer dat wethouder Co de Kloet het slachtoffer van de breuk in de coalitie is geworden.

Over de herindeling met Loenen is Neef positief. Hij begrijpt dat het grotere Wijdemeren op weerstanden stuit, maar de voordelen op lange termijn wegen volgens hem op tegen de nadelen op korte termijn.

Geen burgemeesterskandidaat

Hij schaart zich achter burgemeester Don Bijl inzake de gekozen burgemeester. Beiden zijn zij daar geen voorstander van. Hij komt terug op zijn eerdere mededeling dat hij zich kandidaat stelt als er burgemeestersverkiezingen komen. Bij nader inzien laat hij de eer aan Don Bijl om gekozen te worden.

Roddel en Achterklap

Wim Neef zegt in toenemende mate getergd te zijn door "een sfeer van roddel en achterklap". Hij denkt dat er krachten zijn die hem proberen pootje te lichten, maar hij kan de vinger er niet op leggen en dus gaat hij maar gewoon door.

Het interview wordt afgesloten met de optimistische mededeling dat hij goed kan campagnevoeren en dat hij "graag een figuur wil zijn waar mensen vertrouwen in hebben".


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolktMatige wind8 Naar volgende bericht