WIJDEMEERSE WEBKRANT
Primair: Geen Nieuws
Wijdemeren, wo 29 augustus 2007

Op de agenda van de commissievergadering stond bij de mededelingen: Stand van Zaken Primair. Het college vroeg weer uitstel.

Failliet

In 2004 ging Primair, het overkoepelend orgaan dat regionaal het schoolbestuur van de openbare scholen vormt, bijna failliet door te royale uitgaven. De aangesloten gemeenten moesten toen diep in de buidel tasten om de stichting op de been te houden. Wijdemeren droeg bijna € 126.000 bij om het gat in de kas te dichten.

Weer mis

In de raad van 19 april kwamen opnieuw de eerste berichten over de financiële situatie bij de Stichting Primair, Wethouder Lia Moote schatte toen dat er weer een tekort van circa twee ton op de begroting was ontstaan. Meer kon zij er niet over kwijt, omdat een commissie nader onderzoek ging doen.

In de raad van juni was het wethouder Nelleke Schenkkan die met een nogal cryptische mededeling kwam. "Er zijn nieuwe feiten bekend over de Stichting Primair." :verklaarde zij. "Verdere mededelingen worden gedaan in de commissie." Haar gehoor liet weer zij gissend achter.

Commissie MZ

Gisteren was de commissie Maatschappelijke Zaken. Op de agenda stond, zoals toegezegd: "Stand van Zaken Primair". Toen de mededelingen aan bod kwamen verklaarde wethouder Lia Moote dat er geen mededelingen over Primair gedaan werden. Die komen pas in september. Geen van de aanwezige raadsleden vroeg om opheldering of nadere uitleg van het uitstel. De omzichtigheid waarmee dit dossier behandeld wordt doet het ergste vrezen.

Dossier Primair

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 2