WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geen debat over De Valk
Wijdemeren, wo 25 april 2007

Vanavond deed DBL fractievoorzitter Van Waveren een laatste poging om de kwestie De Valk in beweging te krijgen. Die poging leed jammerlijk schipbreuk.


Jaap van Waveren (DBL)

Jaap van Waveren is er sinds vorig jaar september mee bezig. Hij is van mening dat het college ten onrechte vorig jaar in april een brief aan De Valk schreef waarin verklaard werd dat De Valk aan alle verplichtingen had voldaan uit een overeenkomst van 1993. Hoon was zijn deel. Later groeide de bijval, zeker toen hij met documenten zijn zaak ondersteunde en nadat de notaris, De Valk en het college hadden toegegeven dat de inhoud van die brief de werkelijkheid niet dekte.

Boete zinloos en onmogelijk

Het college liet de juridische afdeling de stand van zaken op dit moment uitzoeken. De belangrijkste vraag was of De Valk op grond van alle voorgaande gebeurtenissen wel of geen boete aan de gemeente moet betalen. In de rapportage van de juridische afdeling wordt geconcludeerd dat er geen boete opgelegd kan worden. Althans, de conclusie is dat het opleggen van de boete zinloos is, omdat dat na de brief van vorig jaar niet meer kan. Bovendien zou de notaris met terugwerkende kracht omissies in leveringsakten alsnog kunnen herstellen, aldus de rapportage.

Jaap van Waveren betoogde weer dat de brief van vorig jaar ingetrokken moet worden en dat er een boete aan De Valk opgelegd moet worden. Hij werd daarin gesteund door René Voigt van DBW, die dacht dat het alsnog aanpassen van akten uit het verleden een utopie is.


Rieks Karssemeijer (PvdA): Urbi et Orbi

Urbi et Orbi

De vier coalitiepartijen hadden geen enkele behoefte aan een debat over de kwestie en reageerden uitsluitend met de mededeling dat er een streep onder de kwestie gezet moest worden. Rieks Karssemeijer (PvdA) sprak enige onbegrijpelijke teksten. Hij vergeleek de kwestie met de uitzendingen van de NOS van het Urbi et Orbi van de paus en verwees Van Waveren terug naar zijn fractiegenoor Gert Zagt. Wat hij daarmee bedoelde bleef in nevelen gehuld. Hilbrand Korver (GL) haalde zijn gram. Omdat Van Waveren hem niet had gesteund in de raad toen het over bomen ging, steunde hij nu Van Waveren niet verklaarde hij. Inhoudelijk ging niemand van de coalitie enigszins op de kwestie in.


Burgemeester Don Bijl

Niet naar conclusie geschreven

Burgemeester Don Bijl ergerde zich aan de manier waarop Jaap van Waveren over de juridische rapportage sprak. Hij wierp verre van zich dat de rapportage geschreven was naar de door het college gewenste uitkomst. Hij vond het een goede rapportage en hield vast aan de conclusie dat de brief niet ingetrokken wordt en aan De Valk geen boete opgelegd wordt.


René Voigt (DBW)

Van Waveren en Voigt gaven de strijd op omdat zij geen sprankje steun en geen inhoudelijke tegenwerpingen van de coalitie kregen. Voigt: "Dit bewijst maar weer, je kunt wel gelijk hebben, maar dat betekent niet dat je gelijk rijgt." Waarmee de discussie gesloten lijkt.

Dossier De Valk

DBL vragen over De Valk 29-9-2006
College over De Valk 1-10-2006
De Valk domineert commissie 4-10-2006

Rustige Laatste Raad 14-12-2006

10012007 Ruzie over brief aan De Valk
14022007 De Notaris zat Fout
18042007 Geen Boete De Valk

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
stralend
25 gr.
windkr. 1