Rik Jungmann

---

Dorpsbelangen Loosdrecht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

DBL Vragen over De Valk

Loosdrecht, 29 september 2006

Jaap van Waveren (DBL) stelde een aantal schriftelijke vragen naar aanleiding van de gang van zaken bij Jachthaven De Valk.

Fractievoorzitter Jaap van Waveren van Dorpsbelangen Loosdrecht zond een uitvoerige brief betreffende de gang van zaken bij Jachthaven De Valk gedurende de afgelopen dertien jaar. De kwestie begint in 1993. De raad van Loosdrecht debatteerde op 30 september van dat jaar over de bouw van een grote botenloods.

Om de loods vanaf de plaskant uit het zicht te houden mochten voor de loods 5 luxe villa's gebouwd worden. De woonintensiteit zou daarmee toenemen. Om dat weer te voorkomen, werd besloten dat er vijf andere huizen gesloopt moesten worden, voor er met de bouw van de nieuwe woningen gestart mocht worden, aldus de brief van Van Waveren.

Mistig

Daarna wordt de zaak erg mistig. De vijf te slopen woningen blijken één woningen, maar verder een caravan en drie woonarken. Op het starten met de bouw van de nieuwe villa's, voor de oude woningen gesloopt waren, stond 10.000 gulden per dag boete. Er is wel gestart, in 2001, aldus Van Waveren, maar er is nooit handhavend opgetreden door de gemeente. Feitelijk heeft de gemeente dan ook recht op een enorm bedrag aan openstaande boetes, rekent hij voor in zijn brief. Hij verwijt het college dat er niet gehandhaafd is.

Voor DBL zijn enkele collegebesluiten uit april van dit jaar, die over deze kwestie gaan, en de gang van zaken de afgelopen tien jaar, aanleiding om schriftelijke vragen te stellen aan het college.

De volledige brief van Jaap van Waveren met een uitvoerige blik in het verleden, de achtergronden van de kwestie en de schriftelijke vragen van DBL kunt u hier vinden. (MS Word document).


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 22º Naar volgende bericht