Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Commissies: Stoelendans

Wijdemeren, 28 oktober 2003. Het aftreden van Henk de Kloet (DBW) als voorzitter van de commissie Ruimte en Economie leidt tot een stoelendans.

In de raad van aanstaande donderdagavond stellen griffier Baerte de Brey en voorzitter burgemeester Don Bijl aan de raad een paar verschuivingen voor.

Omdat DB gescheurd is, zijn de krachtsverhoudingen in de raad gewijzigd. Het CDA is en blijft de grootste partij met zes zetels. DB had vijf zetels en werd gevolgd door de VVD met vier zetels. Na de scheuring op 21 augustus bleven twee kleinere partijen over. Dorpsbelangen Loosdrecht (DBL) met drie zetels en Dorpsbelangen Wijdemeren (DBW) met twee zetels.


André Spils
Dorpsbelangen Loosdrecht

Wim Voeten
CDA

DBL is nu de derde partij in grootte. DBW is even groot als de PvdA, die ook twee zetels heeft. Omdat de raad de voorzitterschappen van de drie raadscommissies verdeelt onder de drie grootste partijen, moest er een stoelendans gaan plaatsvinden.


Wim Lorjé
VVD

In het voorstel is te lezen dat Wim Voeten (CDA) voorzitter van de commissie Middelen & Bestuur blijft. Wim Lorjé (VVD) verschuift van de commissie Maatschappelijke Zaken naar de commissie Ruimte en Economie en neemt daarmee de plaats van Henk de Kloet (DBW) in. André Spils (DBL) zal benoemd worden tot voorzitter van de commissie Maatschappelijke Zaken.

De verschuiving zegt iets over het belang dat de partijen hechten aan de diverse commissies. De VVD is gestegen op de rangorde van de partijen en laat nu de commissie Maatschappelijke Zaken vallen voor Ruimte en Economie.

De zetelverdeling in de raad is nu:

CDA 6, VVD 4, DBL 3, PvdA 2, DBW 2, GL 1, D66 1.

De wethouders worden geleverd door:

CDA anderhalf, DBL 1/2, DBW 1/2, PvdA 1/2. Alleen wethouder Wim Neef (CDA) is fulltime. De overige vier wethouders zijn part-time voor 50%. Zie ook de pagina op wijdemeren.com.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Stralend, maar koud, 4 graden

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...