Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: SV 's-Graveland

Maarssen - 's Gr. 2 - 0

's-Graveland, 26 oktober 2003. Maarssen versloeg vandaag 's-Graveland met twee tegen nul in een wedstrijd waarbij de doelpunten vielen vlak voor rust en vlak voor het eindsignaal.

Van onze correspondent

...

Maarssen - 's-Graveland 2-0 (1-0)

45. Steven Vonk 1-0, 90.Steven Vonk 2-0.
Scheidsrechter: van Eck. Toeschouwers: 125.

In de wetenschap dat ook Maarssen net als 's-Graveland uit de voorgaande duels slechts vier winstpunten had behaald toonden de bezoekers direct na aanvang, dat men in ieder geval niet wilde verliezen. Een cornerbal en een vrije trap, binnen twee minuten na het beginsignaal werden opgeëist, echter zonder positief gevolg. Het tegenoffensief van de thuisclub liet niet lang op zich wachten.

De Maarssenaren namen duidelijk het initiatief, wisten steeds meer balbezit naar zich toe te halen, maar waren toch niet in staat tot meer. Dat het uiteindelijk in de laatste minuut voor de onderbreking toch op voorsprong kwam was meer geluk dan wijsheid. Een inzet vanaf rechts werd door Michel Schouten in eerste instantie koppend onbereikbaar voor de spits van Maarssen, echter de bal ging niet over het doel maar kwam tegen de lat. Het leer kwam hierdoor alsnog voor de voeten van de aanvaller, die dankbaar gebruik maakte van deze buitenkans:1-0. Een wel heel ongelukkig moment voor 's-Graveland, want het was direct rust.

Tweede helft

Gedurende de tweede speelheft kwam er meer evenwicht in de wedstrijd, waarbij al gauw te zien was, dat beide ploegen niet voor niets onderin de ranglijst te vinden zijn. Beide teams probeerden het wel, maar tot daden kwam men niet. De kleine plaagstootjes die werden uitgedeeld, waren geen enkel probleem voor de verdedigingen en het leek erop dat de 1-0 voorsprong ook de eindstand zou worden. Daar kwam toch, alweer in de laatste minuut, verandering in. Een fikse overtreding op het middenveld door Maarssen werd door de, overigens goed leidende, scheidsrechter niet bestraft. De aanval die hieruit volgde werd, ook nog eens in zuivere buitenspel positie, door Maarssen benut.