WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
SKBGB bij weth. Theo Reijn
Kortenhoef, vr 10 november 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wethouder Theo Reijn (verkeer) nam vanmiddag ruim 150 handtekeningen in ontvangst van bezorgde bewoners van de Kortenhoefsedijk.

Verkeer Kortenhoefsedijk

De Stichting Kortenhoef Buiten gewoon Beter (SKBGB) is een initiatief van enkele bewoners van de Kortenhoefsedijk, die vinden dat het verkeer op de Kortenhoefsedijk te druk is en gereguleerd moet worden. Contactpersoon van de stichting is de heer Anton Smets, voorzitter van Buiten gewoon Beter; Secretaris is Andrea Holst, Penningmeester is Frits Holst en bestuurslid is Menno van den Brand. In de Commissie van aanbeveling zit onder andere de heer Krijn Spaan.

Dossier Verkeer 's-Graveland-Kortenhoef

persbericht

Bewoners Kortenhoefsedijk vragen om herinrichting dijk.

Wethouder Verkeer en Vervoer Dhr. Reijn nam vrijdagmiddag ruim 150 handtekeningen in ontvangst van bewoners van de Kortenhoefsedijk. De bewoners willen de gevaarlijke situatie op de dijk benadrukken en dat de veiligheid voor mens (en dier) toeneemt. Ze willen graag als volwaardige partner betrokken worden bij de besluitvorming. 

De Kortenhoefsedijk wordt dagelijks gebruikt door kwetsbare gebruikers zoals ouderen en kinderen met fiets, reguliere fietsers en recreanten, wielrenners, wandelaars, hardlopers etc. Deze maken allen gebruik van hetzelfde asfalt, om over heen te lopen en te fietsen. De Kortenhoefsedijk heeft immers geen afzonderlijk fietspad en geen trottoir. Op de dijk wordt langzaam en kwetsbaar verkeer gemengd met snel en zwaar verkeer. Dat leidt dagelijks tot zeer gevaarlijke situaties.

Middels de handtekeningenactie willen de bewoners de gevaarlijke situatie onder de aandacht van de wethouder brengen en de urgentie van herinrichting van de dijk benadrukken.

Anton Smets van de nieuwe Stichting Kortenhoef, Buiten gewoon Beter: “Gemeenten, die dijken met eenzelfde soort historische lintbebouwing hebben gereconstrueerd, geven aan dat de uiteindelijke verkeerssnelheid wordt bepaald door de wijze van inrichten. Dat alle bewoners de actie een warm hart toedragen en de situatie gevaarlijk vinden blijkt uit de enorme animo voor deze handtekeningenactie! Op 2 bewoners na tekende iedereen en kregen we heel veel positieve reacties. Gelukkig is de wethouder van voornemen om de dijk te herinrichten als 30km/uur-zone.” Het van de weg af rijden van een buurman was de aanleiding voor de stichting en de actie.

Wethouder Reijn reageerde positief op het initiatief en gaf aan in gesprek te gaan met de Buiten gewoon Beter en de bewoners van de Kortenhoefsedijk.

Stichting Kortenhoef Buiten Gewoon Beter
Anton Smets, voorzitter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief