WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Martin Vuyk: De echte Toekomst
Wijdemeren, do 9 november 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Martin Vuyk (OLib) roept CDA en D66 op om nu echt te gaan werken aan de realistische toekomst van Wijdemeren in plaats van luchtfietsen.


Martin Vuyk (OLib)

ingezonden bericht

Hoe dom bent ú eigenlijk?

Vorige week was de allerlaatste mogelijkheid (na jaren nietsdoen) voor de gemeenteraad van Wijdemeren om een besluit te nemen over de toekomst van onze gemeente. Laat ik duidelijk naar u zijn: die toekomst is er niet, tenminste, niet als zelfstandige gemeente.

Wijdemeren gaat fuseren. Bestuurlijk fuseren, oftewel we worden één met de gemeente Hilversum. Dat heeft de provincie nu besloten, omdat de (meerderheid van de) Wijdemeerse raad er gewoonweg niets van bakte.
Wordt daar iemand blij van? Staan er nu mensen te juichen? Welnee, ‘liever’ bleven we zelfstandig, maar dat gáát gewoonweg niet meer, die tijd is echt voorbij.

Wanneer ik vroeger ‘liever’ thuisbleef dan naar school ging, dan zei mijn moeder: “Liever-koekjes worden niet gebakken, jas aan en wegwezen”. Verstandige moeder had ik.

Vorige week, toen er op het allerlaatste moment nog een besluit uitgeperst moest worden, bleken er in de raad van Wijdemeren een hoop luchtfietsers te zitten. CDA, D66, DB en DLP smolten samen tot een laffe nietszeggende ‘liever’-motie: “Ambtelijke samenwerking met Hilversum en Gooise Meren intensiveren.” Alsof dát de oplossing is, alsof die andere gemeenten daarop zitten te wachten… kinderlijk wensdenken.  Die luchtfietsers zitten deze week nog steeds in de raad. En als we niet uitkijken zitten ze er straks ná de verkiezingen in maart 2018 weer. Luchtfietsers, die van alles beloven om maar in het gevlij bij de kiezer te komen. En nu de provincie ingrijpt en anders besluit kunnen ze toch nog schouderophalend zeggen: “Ik heb het voor u geprobeerd, maar ja, die provincie…” Beste inwoner van Wijdemeren, hoe dom denken CDA en D66 eigenlijk dat ú bent?

Over DorpsBelangen en DLP (samen oud-DorpsBelangen) al helemaal geen goed woord, die staan zó mijlenver weg van de werkelijkheid met hun ideeën over een voor altijd zelfstandig Wijdemeren, dat ze elkaar dreigen te overtroeven in kortzichtigheid.

CDA en DorpsBelangen moeten nu luid en duidelijk openbaar afstand nemen van hun onrealistische motie van vorige week of anders uit de coalitie treden, vindt O-Lib. Regeren is vooruitzien en juist dat hebben deze partijen niet gedaan. De komende periode moet Wijdemeren geleid worden door coalitiepartijen die 100% achter de fusie staan. Als het CDA en DorpsBelangen dat niet kunnen – of durven -  dan moeten ze de consequentie daarvan aanvaarden en opstappen. Niets is meer funest voor onze Wijdemeerse kernen dan de fusie te laten voorbereiden door onwillige partijen.

Zal ik u, verstandige kiezer, rond maart 2018 nog eens herinneren aan dit bestuurlijke geklungel van CDA en DorpsBelangen of onthoudt u dit zelf wel?

Eén grote troost hebben we; zoals voormalig burgemeester Kozijn het recent zo treffend zei: “De gemeente wordt opgeheven, de gemeenschap blijft bestaan.”

Martin Vuyk,
raadslid Onafhankelijk Liberaal (O-Lib) Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief