WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Woede en Verbijstering
Kortenhoef, vr 10 november 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In de kringen rond Putter heerst sinds woensdag rond het middaguur woede en verbijstering over het besluit dat ons uit het verre Haarlem bereikte.

ingezonden bericht

Hoor..., hoor!

Woede en verbijstering alom, althans in mijn kringen. Waar haal je de moed vandaan om  zo in te grijpen in bestuurlijk Gooi zonder de bewoners op een behoorlijke wijze te raadplegen.

Elitair gedrag van de bovenste plank. Doordrukken, de wijsneus spelen vanuit de Haarlemse ivoren toren. En dan met schijnargumenten komen in de zin van “onvoldoende bestuurskracht” zonder te duiden wat je daar nou precies mee bedoelt. Rapporten naar de opdrachtgever toegeschreven. Zogenaamd ervan uitgaan dat de gemeenteraad unaniem moet zijn over oplossingen.

Hoe durf je aan Laren te komen, internationaal goed aangeschreven, een wereld museum in huis, een unieke culturele geschiedenis. Hoe durf je aan Wijdemeren te komen, een gordel van water en weide, een buffer tegen de verstedelijking van de Hilversumse buurman.

Maar bovenal: Nederland kende zo’n totale verloochening van de democratie allang niet meer. Een gemeenteraad vertegenwoordigt nu eenmaal niet alle opvattingen en gevoelens van de inwoners. Een dat een gemeenteraad verdeeld is, dat hoort bij democratisch besturen. Allemaal dezelfde mening daar hebben we het hier niet zo op,  Dan moet je elders wezen.

En het grote voordeel van een gemeente als Wijdemeren is, dat het lokale bestuur bekend en aanspreekbaar is. Dicht bij de mensen heet dat. Wij kennen de raadsleden en de wethouders en zij kennen ons, wij zijn geen straat of een wijk maar stuk voor stuk doodgewone individuen.  Dat is een groot en niet te vervangen goed dat boven alles uitstijgt, daar kun je bestuurskracht voor in de prullenbak gooien.

Daarom moet er tot de laatste snik worden gevochten voor zelfstandigheid. Alle registers mogen worden opengetrokken. Bestuurders die enkele weken geleden nog niet wisten waar het Gooi lag  behoren niet over ons te beslissen. De middeleeuwen zijn al heel lang voorbij.

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
Putter
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief