WIJDEMEERSE WEBKRANT
Woningen i.p.v. De Dobber
Kortenhoef, wo 1 november 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Dobber wordt vervangen door winkels, horeca en 20 woningen. Met de opbrengst van de Dobber wordt een cultureel centrum gerealiseerd.

De Nieuwe Dobber verdwijnt


De oude Dobber die in mei 1996 gesloopt werd.
(Foto Historische Kring.)

Na de sloop van de eerste (Oude) Dobber, midden op de Meenthof, in mei 1996 hield de "nieuwe" Dobber, dorpshuis van Kortenhoef, het twintig jaar vol.


De nieuwe Dobber in betere tijden.
Foto: Rik Jungmann

Op 12 september 1997 werd het culturele hart van Kortenhoef geopend na een harde strijd tussen het Dobberbestuur en de gemeente 's-Graveland over de grond, over het podium en over de geluidsinstallatie. Twee jaar later was het al compleet mis. Het bestuur van de Dobber kon de exploitatie niet sluitend krijgen, wierp de handdoek in de ring en en gaf de Dobber terug aan de gemeente. De gemeente hield de Dobber in de lucht tot 2011 met wisselend succes en met wisselende exploitanten. (Eén van hen zette de Dobber zelfs te koop in de Telegraaf zonder dat eigenaar 's-Graveland daar iets van wist.) Er werd een contract met Albert Heijn gesloten. Het leven was uit de Dobber, maar DSO mocht er nog toneelspelen, maar verder was De Dobber vrijwel passé.

Begin dit jaar doken de eerste schetsen op van een aanbouw aan de Regenboogschool die de rol van de Dobberop een bescheiden manier zal gaan overnemen.

Dossier De Dobber

persbericht

Opbrengst De Dobber naar cultureel centrum en impuls De Meenthof

Het college gaat multifunctioneel centrum De Dobber in Kortenhoef verkopen. Bedoeling is om met de opbrengst een kleinschalig cultureel centrum aan de Parklaan in Kortenhoef te realiseren. Ook wordt een gedeelte gebruikt voor een impuls in de openbare ruimte in winkelcentrum De Meenthof.

Met de verkoop van de De Dobber komt er fysieke en financiële ruimte om winkelcentrum de Meenthof op te waarderen. Het plan is om op de plek van De Dobber extra winkelruimte, horeca, parkeervoorzieningen en circa 20 woningen te realiseren. Wethouder Theo Reijn: “Ik ben ontzettend blij dat we na tien jaar een aantal zichtbare stappen kunnen zetten in De Meenthof en dat we de culturele activiteiten voor Kortenhoef weten te behouden.”

Nieuw cultureel centrum

Het nieuwe cultureel centrum wordt bij de Regenboogschool aangebouwd. Het centrum krijgt een podiumfunctie, 72 zitplaatsen een entree, een foyer en is bovendien duurzaam en rolstoelvriendelijk. In juni besprak de gemeente de eerste ontwerpen met de bewoners. De daarbij verkregen input is inmiddels verwerkt in het voorlopige ontwerp.

Opening april 2018

Toneelvereniging DSO gaat het cultureel centrum van de gemeente huren en zorgt voor het beheer en de verhuur van de foyer en de podiumruimte. Het nieuwe cultureel centrum in Kortenhoef moet in april 2018 klaar zijn, zodat DSO haar openingstoneelstuk in de nieuwe toneelruimte kan opvoeren.

De plannen voor de verkoop van De Dobber en de opwaardering van winkelcentrum De Meenthof worden in de commissievergadering van dinsdag 14 november besproken.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
div.
auteur
pb/WWK
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief