WIJDEMEERSE WEBKRANT
De Dobber is Gestript
Kortenhoef, do 17 februari 2011

Dorpshuis de Dobber in Kortenhoef is letterlijk gestript. Op het terras liggen stapels aluminium strips en restanten van de afzuiginstallatie.


Letterlijk gestript.

Wie over winkelcentrum de Meenthof in Kortenhoef loopt ziet bij De Dobber een beeld dat enigszins weemoedig stemt. Door de ramen is te zien dat de inventaris verdwenen is, de bar ontmanteld en de vloer volledig ontruimd, op een ladder en een tafel met vier stoelen na. Buiten, op het terras ligt een grote stapel metalen onderdelen en strips, zo te zien de gesloopte afzuiginstallatie van de keuken. 1)


Een kale ruimte.

Zo te zien is de verbouwing van het dorpshuis door AH nu echt gestart. Hoe het eindresultaat eruit komt te zien is indertijd vastgelegd in een convenant tussen de gemeente, AH en verenigingen die de grote zaal met het podium gebruiken.

1) Keuken

Tussen de voorvorige exploitant van De Dobber , Hans Peet, en het gemeentebestuur is jarenlang strijd gevoerd over de keuken van De Dobber. Peet vond dat de gemeente de keuken moest vernieuwen. Dat liep zo hoog op dat Peet geen huur betaalde, maar die bij een notaris onderbracht, terwijl de gemeente en hij voor de rechter hun conflict uitvochten. In januari 2008 trad er een nieuwe exploitant, de heer Bergman, aan. Toen werd alsnog het bedrag van de gemeente voor een nieuwe keuken aangewend.

Dossier De Dobber

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
7 gr.
windkr. 3