WIJDEMEERSE WEBKRANT
Onderkomen voor DSO
Kortenhoef, za 29 april 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het dossier De Dobber is een hoofdpijndossier, waar wellicht een eind aan gaat komen door de bouw van een theater voor DSO bij de scholen.

Het dossier De Dobber gaat terug tot 1997 en eigenlijk nog verder terug tot het moment dat Kortenhoef geld bijeenbracht voor de bouw van het eerste dorpshuis De Dobber rond 1973. In de jaren 90 werd besloten tot de revitalisering van winkelcentrum De Meenthof. Daarvoor moest de Dobber wijken en werd met het bestuur van de Dobber overeengekomen dat er een nieuwe Dobber zou komen, geintegreerd in het gebouw van de appartementen en de winkels.

DSO contract tot 2015

De nieuwe Dobber werd geopend op 12 september 1997. In de WWK stond toen: "Belangrijk is dat de verhouding tussen de Gemeente en de Dobber zakelijker is geworden. De Gemeente geeft geen subsidie meer, maar betaalt de kapitaalslasten van het gebouw. Daarmee is de toekomst van de Dobber ook bij herindelingen veiliggesteld. Op de schouders van het Dobber bestuur rust de taak om de Dobber goed te exploiteren om rond te kunnen komen." Dat lukte dus niet, want rond de jaarwisseling van 2008 nam Albert Heijn de exploitatie over en raakte de functie als dorpshuis geleidelijk verloren. Op 6 februari 2010 stelde het college voor: "Albert Heijn zal de Dobber huren van 1-1-2010 tot 1-1-2015 voor een bedrag van € 50.000 p.j. In die periode gaan de gemeente, AH en de verenigingen samen op zoek naar een podium elders. Naar verwachting duurt dat twee jaar. Als die podiumfunctie van de Dobber elders gerealiseerd is (bijv. in of aan de Fuik), dan heeft AH het recht van eerste koop van de Dobber voor de taxatiewaarde. Met de opbrengst van de verkoop van de Dobber kan de gemeente naar verwachting zonder extra kosten een andere "Dobber" op een andere plek realiseren."

Nieuwbouw aan de Parklaan

Op dit moment wordt de Dobber nog gebruikt door toneelvereniging DSO en een enkele keer voor iets anders als een informatieavond. Het gebruik door DSO ligt contractueel vast tot er een andere plek gevonden is waar toneel gespeeld kan worden. En daar lijkt het nu eindelijk na zeven jaar van te komen. In een brief aan de raad schrijft wethouder Theo Reijn dat hij voorstelt om aan de Regenboogschool een theater te bouwen en de Dobber te verkopen aan Albert Heijn.


De brief van het college. (Interveni is de projectontwikkelaar van AH.)


Het schetsontwerp.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief