WIJDEMEERSE WEBKRANT
Antwoord DLP over Ter Sype
Loosdrecht, za 11 juni 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Dinsdag stelde DLP vragen over de komst van een AZC op Ter Sype in Nieuw Loosdrecht. Gisteren, razendsnel, antwoordde het college op de vragen.

De vragen zijn in de WWK te vinden, de antwoorden op de website van Wijdemeren.

Het college laat weten dat er niets besloten is, maar dat er slechts een onderzoek gaande is naar de mogelijkheden op Ter Sype. Burgemeester Smit wil vooraf met omwonenden spreken in kleine groepen van circa tien man. (Per huishouden max. 2 deelnemers.) Hij biedt aan dat er maximaal twee raadsleden aan mogen schuiven, indien de deelnemers daar geen bezwaar tegen hebben. Er hebben zich circa 30 omwonenden opgegeven voor de gesprekken.

Eindrapport gaat eerst naar de Raad

Burgemeester Smit, de verantwoordelijke portefeuillehouder, zegt de raad toe dat het eindrapport van het onderzoek eerst besproken zal worden met de raad voor er definitieve besluiten worden genomen.

Afsluitend corrigeert hij in het antwoord een onderdeel van de brief van DLP. DLP stelt dat er maximaal 300 vluchtelingen op Crailo gehuisvest zullen worden. Burgemeester Smit corrigeert dat aantal naar boven, naar 600. Aantallen worden rond Ter Sype worden noch in het eerdere persbericht, noch in het antwoord van het college genoemd.

bron
persbericht
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief