WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ter Sype en Vluchtelingen
Nieuw Loosdrecht, vr 3 juni 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De gemeente Wijdemeren gaat in gesprek met aanwonenden van Ter Sype. Het COA en de gemeente onderzoeken daar de mogelijkheden voor een opvanglocatie voor vluchtelingen.

persbericht

Gemeente in gesprek met aanwonenden Ter Sype over onderzoek opvanglocatie

De gemeente Wijdemeren gaat in gesprek met aanwonenden van het terrein Ter Sype. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de gemeente onderzoeken daar de mogelijkheden voor een opvanglocatie voor vluchtelingen. De komende weken ontvangen aanwonenden een persoonlijke uitnodiging voor een gesprek. Ook verenigingen en organisaties die in Loosdrecht actief zijn ontvangen een uitnodiging.

Burgemeester Smit: “Op dit moment is de uitkomst van het onderzoek nog niet bekend. Toch willen we nog voor de zomervakantie met aanwonenden van Ter Sype en vertegenwoordigers van verenigingen en organisaties in gesprek om te horen wat er leeft. We willen hen informeren over het onderzoek en vragen ophalen die bij hen leven. Samen met hen ga ik afspraken maken over hoe we elkaar op de hoogte zullen houden.”

Onderzoek uiterlijk 1 september 2016 afgerond

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de gemeente onderzoeken de komende maanden of Ter Sype in Nieuw-Loosdrecht in aanmerking komt als opvanglocatie voor vluchtelingen. De gemeente en het COA hebben afgesproken hier uiterlijk 1 september 2016 duidelijkheid over te hebben.

Burgemeester Smit: “Belangrijke factoren in het onderzoek zijn de tijdsplanning, financiën, ruimtelijke en technische aspecten. Als blijkt dat Ter Sype in aanmerking komt als opvanglocatie, ga ik uiteraard weer in gesprek met inwoners. Daarna neemt de gemeenteraad een definitief besluit. Ik heb er alle vertrouwen in dat we na een zorgvuldige afweging een goed besluit kunnen nemen.”

Informeren inwoners over onderzoek

Op www.wijdemeren.nl/vluchtelingen vindt u de meest actuele informatie over het onderzoek naar de mogelijkheden voor een opvanglocatie bij Ter Sype

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief