WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Grote Kapper Slaat Toe
Nederhorst den Berg, di 17 febuari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In Nederhorst den Berg slaat de Grote Kapper weer toe, zo bericht Jan Herman Baas onder een foto van een rijtje sierkersen in bloei dat op de nominatie staat om gekapt te worden.

Langs de Torenlaan staat een rijtje prunussen dat Wijdemeren gaat kappen. Op Facebook is er een actie gestart om dat te voorkomen. Ook fractievoorzitter Joost Boermans (D66), die in de buurt van het rijtje sierkersen woont, heeft zich aangesloten bij de actie op Facebook om de bomen te behouden, aldus de Gooi en Eemlander. Boermans wil aanstaande donderdag, tijdens de gemeenteraad, een motie indienen om de bomenkap te voorkomen.

Zoals bij vrijwel alle bomen die de gemeente en Natuurmonumenten kappen is er ook in dit geval forse twijfel aan de noodzaak daarvan. Anders dan bij de bomen aan het Noordereinde, die onlangs verwijderd werden is er bij de sierkersen geen gevaar dat er zware takken uit vallen, omdat het hier om bescheiden boompjes gaat, die niemand in de weg staan.

De gemoederen in Nederhorst den Berg waren nog niet geheel bekoeld na de grote kap van de bomen achter sporthal De Blijk, die met wisselende argumenten in november uitgevoerd werd. Dan weer was het voor de Bergse Runnersclub, dan was het weer broodnodig onderhoud en dan weer ging het om zieke en gevaarlijke bomen. Het laatstgenoemde argument past altijd, omdat de burger vooraf niet kan zien of een boom wel of niet gevaarlijk of ziek is.

bron
G&E
foto
Facebook
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief