WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Snoeien voor de BRC
Nederhorst den Berg, ma 24 november 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De gemeente legt in een persbericht uit dat het snoeien van de bomen in Nederhorst den Berg in opdracht van de gemeente samen met Natuurmonumenten gebeurt t.b.v. de BRC.


Gesnoeide takken.

persbericht

Aanleg hardloopparcours in Nederhorst den Berg gestart

De aanleg van het hardloopparcours in het recreatiegebied aan de Spiegelplas (achter sporthal De Blijk) in Nederhorst den Berg is van start gegaan. De gemeente voert, in overleg met Natuurmonumenten, gelijktijdig grootschalig achterstallig onderhoud uit aan het recreatiegebied.

In het recreatiegebied stonden veel bomen waar de afgelopen jaren bijna geen onderhoud aan is gepleegd. Vooral de populieren en wilgen in het recreatiegebied waren op leeftijd, erg groot en hierdoor gevoelig voor uitwaaien van takken en kronen. Om de veiligheid in het recreatiegebied te kunnen waarborgen is besloten om deze bomen te kappen.

Hardloopparcours

Het hardloopparcours wordt in de toekomst voornamelijk gebruikt voor activiteiten van de Bergse Runnersclub. Om het recreatiegebied zo min mogelijk aan te tasten wordt gebruik gemaakt van de al bestaande paden. De paden blijven openbaar en voor iedereen toegankelijk. Volleybalvereniging Nederhorst heeft aangegeven om een beachvolleybalveld in het recreatiegebied te willen realiseren. De mogelijkheden hiervoor worden nog verder onderzocht.

Naschrift WWK:

Er is geen bezwaar gemaakt omdat in de eerdere informatie en in het raadsbesluit sprake is van "snoeien" In het raadsbesluit staat dat het verbreden van de paden kan "door het snoeien van struiken waarbij er geen van waarde zijnde bomen hoeven te worden gekapt."

Wij sloegen de Dikke van Dale er maar even op na om een semantische discussie te vermijden. "Snoeien (van bomen, struiken) takken inkorten of verwijderen". Snoeien... Dat lijkt ons toch niet echt wat er op dat recreatiegebied is gebeurd afgelopen week.

De vraag die zich opdringt is of er een kapvergunning voor de grote bomen is aangevraagd en verleend.

Red. WWK

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief