WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Putter: OZB? Hou je in!
Kortenhoef, wo 26 augustus 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Putter valt Cor Koster bij in diens pleidooi voor terughoudendheid bij het vaststellen van de woonlasten in Wijdemeren voor volgend jaar. Zouden ze dat horen in het verre Loosdrecht?

Putter

Putter weer...

Op het gevaar af dat u denkt “daar heb je die Putter weer” wil ik toch graag, ja zelfs van ganser harte, de “open brief aan de gemeenteraad” ondersteunen, die mede columnist Cor Koster gisteren schreef.

Waarom zijn in Wijdemeren de gemeentelijke belastingen zo hoog. Waarom betalen we veel meer dan de mensen in de ons omringende gemeenten, om over het landelijke gemiddelde maar helemaal te zwijgen. Cor roept de raad op om actie te ondernemen, nu in september voor het te laat is.
Vandaag lees ik dat de ombudsman zegt dat de regering de burger totaal vergeet bij het haastig invoeren van ingewikkelde stelselwijzingen. Ik lees ook dat de zorgkosten in het Gooi  na die wijzigingen absurd hoog zijn. Ook hier zal de burger wel geen rol hebben gespeeld.

Cor Koster schreef al eerder over de hoge belastingen van Wijdemeren. Hij vond de gemeenteraad maar een suf stelletje en besloot toen met; “de raad zat te slapen. Uit ben je met zo’n gemeenteraad.” En ja, je moet hem gelijk geven, de raad had nauwelijks aandacht voor dit, voor ons burgers, zo’n buitengewoon belangrijk onderwerp.  De vrees is gerechtvaardigd dat de belangstelling van onze volksvertegenwoordiging dit jaar niet veel beter zal zijn.

 Maar je weet het nooit. Misschien dat Cor’s open brief als wekker fungeert. Misschien dat mijn telefoontje met Dorpsbelangen de fractie wakker schudt . En het zou mooi zijn als een raadslid eens de moeite zou nemen om eens na te gaan hoe het zou gekomen is. De laatste belastingverhoging was zoals uit de cijfers blijkt  niet te verdedigen. Maar ook in eerdere jaren, laat ik zeggen in het Dorpsbelangen tijdperk, was het goed raak. Ik herinner me nog hoe in die jaren een minderheid in de fractie steeds maar weer probeerde de forste OZB stijging tegen te houden. Vergeefs. Behalve in het verkiezingsjaar 2014 toen was die oppositie niet nodig als u begrijpt wat ik bedoel.

Een analyse zou mooi zijn. Zou het misschien komen door al die miljoenen die in Loosdrecht zijn gepompt? Of doordat de burger uit de gedachtengang van wethouders totaal is verdwenen.

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Putter
foto
---
auteur
Putter
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief