WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Snippergroen op Stoom!
Wijdemeren, wo 26 augustus 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Goed nieuws! Wijdemeren is blij. Het project Snippergroen ligt op schema en verloopt voorspoedig. Dit project begon in december 2011 als het z.g. revindicatieproject.

Wat vooraf ging

Het huidige college koos er vorig najaar voor om de (door wethouder Jaap van Waveren (DB) aan het eind van de vorige raadsperiode voorgestelde) aanpak van het volkomen vastgelopen project revindicatie (landje-pik) over te nemen. Dat voorstel behelsde om de uitvoering van het project niet zelf te doen, maar over te laten aan Bureau Eiffel en om mediation te gebruiken in plaats van de tot dan toe gevolgde harde lijn met rechtszaken tegen burgers.
Om de negatieve klank van het project te nemen werd het revindicatieproject door wethouder Joep Frijdal (VVD) omgedoopt in de frisse naam "Snippergroen". (Zoals dat ook bijv. gebeurde bij Loosdrechts Terras voor Dorpscentrum Loosdrecht.)

Dossier Revindicatie (Snippergroen)

persbericht

Project Snippergroen op schema

Het project Snippergroen dat gemeente Wijdemeren begin dit jaar is gestart, ligt op schema. Zoals het er nu naar uitziet is het gebruik van gemeentegrond op 1 januari 2017 op orde. In totaal zijn er dan 475 situaties beoordeeld en het eventuele gebruik van gemeentegrond geregeld.

Begin dit jaar is er met het bureau Eiffel een nieuwe start gemaakt met het project Snippergroen. De gemeente Wijdemeren kijkt per dorpskern opnieuw naar alle situaties waarbij inwoners een stukje gemeentegrond in gebruik hebben bij hun perceel. Aan de start vindt er in de dorpskern een algemene informatiebijeenkomst plaats waarvoor betrokkenen persoonlijk worden uitgenodigd. Na deze avond gaat het projectteam bij hen langs om aan de keukentafel de situatie te bespreken en een kijkje te nemen in de tuin. Inwoners die een stukje gemeentegrond blijken te gebruiken, krijgen de mogelijkheid om grond te kopen of te huren.

In het eerste halfjaar zijn er goedbezochte informatiebijeenkomsten in Kortenhoef/’s-Graveland en Loosdrecht georganiseerd. Tot nu toe zijn er 173 dossiers ‘opgestart’. Daarvan zijn er 39 afgerond. In het najaar organiseert de gemeente bijeenkomsten in Ankeveen en in Nederhorst den Berg. Verwachting is dat eind 2016 alle 475 dossiers behandeld zijn.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief