WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zelfbouwers willen Door
Oud Loosdrecht, ma 3 november 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Zelfbouwers in het project aan het Oppad in Oud Loosdrecht werden overvallen door een persbericht van de gemeente dat hun project gestopt werd. Zij willen door.

De Stichting Samen Bouwen in je Dorp hoopt dat wethouder Betske van Henten dat besluit terugdraait voor woensdag. Is dat niet gebeurd, dan wil men woensdag inspreken tijdens de commissie REO.

ingezonden brief

Samen bouwen in je dorp

Reactie stichting "Samen bouwen in je dorp" en toekomstige kopers op persbericht gemeente:

Op 23 oktober werden wij overvallen door een brief en persbericht van de gemeente Wijdemeren. Wij hebben wethouder Van Henten gevraagd het bericht te rectificeren alsmede een gezamenlijke inspanning te doen om de schade te beperken. Wij, toekomstige kopers, dreigen nu de dupe te worden en daarmee de kans te missen een betaalbaar droomhuis te ontwerpen en bouwen vanaf € 180.000 v.o.n.

Stichting met toekomstige kopers

Het voornemen voor de rechtsvorm 'stichting' te kiezen is vooraf gedeeld met de gemeentelijk projectleider naar aanleiding van ons contact met de notaris. Daarop zijn destijds geen opmerkingen vanuit de gemeente gekomen. Vervolgens is de stichting opgericht. Wij hebben met succes subsidie aangevraagd bij de provincie. De opzet van de stichting, met haar beperkingen vastgelegd in de statuten, garandeert dat de zelfbouwers zelf opdrachtgever zijn van ontwerp en bouw. De stichting wil en mag hiervoor geen opdrachtgever zijn, het is immers een zelfbouw project. Volgens de concept koopovereenkomst verkoopt de gemeente de bouwkavels rechtstreeks aan ons zelfbouwers. De opmerking in het persbericht dat de stichting onvoldoende zekerheid biedt dat alle percelen worden verkocht is hiermee in tegenspraak. Dit verkooprisico heeft altijd bij de gemeente gelegen.

Samenwerkingsovereenkomst

De gemeente Wijdemeren heeft de geïnteresseerden in het CPO Oppad tot 1 oktober 2014 de tijd gegeven de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente te sluiten. In het collegebesluit van 20 mei 2014 is aangegeven dat de voorwaarden waarover eerder is besloten van kracht blijven. Wij zijn in september akkoord gegaan met de samenwerkingsovereenkomst en voorwaarden. Hiermee is de overeenkomst, volgens ons, tijdig tot stand gekomen (aanbod en aanvaarding).

Dit is vervolgens de basis geweest voor het vervolg waaronder het bericht in 'De Nieuwsster' en op 'Wijdemeren.com'. De werving is een succes. Op maandag 21 oktober hebben wij de wethouder laten weten dat er acht potentiële kopers zijn.

Wij hebben aan wethouder Van Henten laten weten zeer teleurgesteld te zijn over de gang van zaken en gevraagd een en ander recht te zetten.

Jeroen van den Adel
Stichting Samen bouwen in je dorp

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief