WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Slap Compromis WMO
Wijdemeren, ma 3 november 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Cor Koster is teleurgesteld in de raad. Hij hoopte dat die zou kiezen voor de Wmo-verordening van de Regio G en V, omdat die veel beter is.

In de raad werd afgelopen donderdag de WMO-verordening aangenomen. Cor Koster mist het dualisme in de raad. Hij hoopte dat de raad zijn eigen verantwoordelijkheid zou nemen en het collegevoorstel afwijzen.

ingezonden bericht

Wmo-verordening vastgesteld

De gemeenteraad heeft de nieuwe Wmo-verordening vastgesteld, maar wel met een belangrijk amendement.

Het probleem was namelijk dat de concept-verordening zó slecht was dat de Wmo-adviesraad Wijdemeren negatief adviseerde onder het motto ‘beter te halve gekeerd dan ten volle gedwaald’. Ook de Wmo-adviesraad van Stichtse Vecht was tegen; men vond o.a. dat de weigeringsgronden dwingend voorschrijven dat er een restrictief afwijzingenbeleid gehanteerd moest worden.

Va inspraak bij de commissiebehandeling hadden ook de ouderenbonden laten weten fel tegen te zijn. Zelf had ik ook een mening.

Dit alles heeft wel enig effect gehad. Ik had gehoopt dat de raad de hele concept-verordening zou verwerpen en zou eisen dat wij het model van de Gooi en Vechtgemeenten zouden gebruiken, maar zo ver wilde men niet gaan. Er moest immers voor 1 november iets worden vastgesteld. Ik geloof dat overigens niet. De datum van inwerkingtreding is 1 januari 2015. Dat liet genoeg tijd om een andere versie vast te stellen, met name omdat onze Wmo-raad al aangegeven had akkoord te gaan met de G&V verordening zoals die bijvoorbeeld in Bussum gebruikt gaat worden.

Het amendement van de drie coalitiepartijen leidde tot een wijziging in de tekst, waardoor de eerste evaluatie plaats zal vinden uiterlijk na 6 maanden. Als de verordening ongewenste effecten blijkt te hebben, zal de verordening aangepast worden.

Het is beter dan niks en misschien moeten we blij zijn met een gemeenteraad die inderdaad naar burgers luistert en actie onderneemt. Maar toch vind ik dat de raad best wel eens wat dualistische tanden zou mogen laten zien en een collegevoorstel gewoon afwijzen.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief