WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Einde CPO project Oppad
Wijdemeren, do 23 oktober 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het college gaat niet samenwerken met de stichting 'Samen bouwen in je dorp' voor de bouw van negen rijwoningen aan het Oppad in Oud-Loosdrecht.

persbericht

College onderzoekt nieuwe mogelijkheden Oppad
en beëindigt CPO-project

Het college van burgemeester en wethouders gaat geen samenwerking aan met de stichting “Samen bouwen in je dorp” voor de bouw van negen rijwoningen aan het Oppad in Oud-Loosdrecht. Het is door geïnteresseerde kopers niet gelukt om een vereniging op te zetten.

Er is een stichting opgericht die enkel woningbouw via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) wil bevorderen. Volgens het college biedt de stichtingsvorm geen garantie dat de toekomstige kopers ook daadwerkelijk betrokken zijn en meebeslissen over de keuze van te bouwen woningen. Daarnaast biedt de stichting onvoldoende zekerheid dat alle percelen worden verkocht en de woningen worden gerealiseerd.

Geen vereniging van toekomstige kopers

Volgens de eerdere afspraken over bouwen via CPO zou de gemeente een samenwerking aangaan met een vereniging waarvan alle toekomstige kopers c.q. bouwers lid zijn. In maart 2014 werd besloten om een doorstart te maken met een nieuwe op te richten vereniging. Een eerdere vereniging viel uit elkaar. Voorwaarde bij de doorstart was dat met de nieuwe vereniging uiterlijk op 1 oktober 2014 een samenwerkingsovereenkomst werd gesloten. Dit is niet gelukt.

College onderzoekt alternatieven

Het college onderzoekt nu de mogelijkheid om de woningen op een andere wijze te realiseren en zal ook, zoals toegezegd aan de gemeenteraad, enkele alternatieve opties voor de invulling van het gebied onderzoeken en aan de raad voorleggen.

NB: Het bericht van vorige week in de Nieuwsster en op de Wijdemeerse Webkrant is ingestuurd zonder overleg met de gemeente.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief