WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Place du Tertre K.hoef
Kortenhoef, ma 30 juni 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op Zaterdag 5 juli 2014 organiseert Ingrid Jansen van Art to Join van 11.00 tot 17.00 uur een Place du Tertre op de Kortenhoefsedijk 86a in Kortenhoef.

persbericht

Place du Tertre

Op Zaterdag 5 juli 2014 organiseert Ingrid Jansen van Art to Join van 11.00 tot 17.00 uur een Place du Tertre op de Kortenhoefsedijk 86a in Kortenhoef.

Kortenhoef wordt even Parijs. Al rondkijkend naar mooie kunst, unieke jassen, sieraden, beelden, bloemen en nog veel meer, met een heerlijk glas wijn, luisterend naar Franse chansons, goede jazz en pop, kom je vanzelf in vakantiestemming, alsof je voor een moment in Frankrijk bent beland. Kortom een evenement dat je niet voorbij kan laten gaan.

Art to Join wedstrijd: beste amateurschilder 2014

U mag ook stemmen!

Deze wedstrijd, drie maanden geleden gestart, is begonnen op Facebook en heeft ruim 300 inzendingen uit heel Nederland opgeleverd. De vijf schilderijen die het meest ge-liked zijn mochten direct door naar de finale en van de overige schilderijen is een keuze van 20 schilderijen gemaakt door 6 professionele kunstenaars. Dit werk wordt tentoongesteld in een van de tenten. Het publiek mag deze dag kiezen welk schilderij zij het mooiste vinden. Om 16.30 komt Burgemeester Smit van Wijdemeren, de drie prijswinnaars bekend maken.

Stichting Kunstbezit exposeert….van Kwakel tot en met Moleneind

Stichting Kunstbezit ’s Graveland heeft een collectie van bijna 400 schilderijen. Deze schilderijen zijn gemaakt door kunstenaars die werkten en werken en woonachtig waren en zijn in de omgeving van ’s-Graveland en Kortenhoef. Een deel van de collectie wordt tijdens de Place du Tertre tentoongesteld in het Atelier. De expositie getiteld ‘van Kwakel tot en met Moleneind’ is een expositie van schilderijen geschilderd langs de twee dijken van Kortenhoef.

Livemuziek

Gedurende de hele dag vanaf 11.00 uur is er live muziek onder leiding van pianist Cees Pameijer. Met de band “Les Ami de la Chanson” waaronder de Franse chansonnier Jean Pierre Nossereau, brengt Cees, chansons ten gehore.
Ook zullen er een aantal gastoptredens zijn van andere artiesten waarin jazz en po elkaar afwisselen. Naast piano speelt Cees ook accordeon en zal hij als een echte Parijzenaar langs de kramen lopen en musettemuziek spelen.

Drinken en eten

Om de sfeer compleet te maken en het gevoel te krijgen van het goede Franse leven is er natuurlijk ook een goed glas wijn, lekkere stokbroodjes en Franse kaas te verkrijgen. Natuurlijk is er ook koffie, thee, frisdrank en zelfs bier.

en demonstraties van:

Martin van de Broeck en Andre Tellier schilderen ter plekke voor het atelier van Ingrid Jansen waar de expositie is van Stichting Kunstbezit ’s-Graveland. U kunt door de portrettiste Anneke Henskes tegen een kleine vergoeding uw portret of dat van uw kinderen of kleinkinderen laten tekenen.
Kunstenaars zijn ter plekke aan het schilderen voor hun stand.

En natuurlijk…

  • 32 kramen
  • met schilderijen van cursisten van Ingrid Jansen van Art to Join.
  • met beelden van de cursisten van Bert Bisperink en Jose Walinga
  • met handgemaakte, artistieke jasjes van Catharina Matray
  • met Lijstwerk van ‘’de Inlijsteraar” Gerrit Hoogebeen
  • brocante van Wendy
  • met kunstig opgemaakte taarten van Jolanda’s taartenatelie
  • en kunstenaars van buitenaf.

Ingrid Jansen exposeert in een kleine tent haar aquarellen en presenteert het nieuwe programma voor het nieuwe seizoen.

En nog veel meer….

Zaterdag 5 juli
11.00 uur – 17.00 uur
Bij Atelier Art to Join
Kortenhoefsedijk 86 Kortenhoef
Gratis entree…

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief