WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geduld is een Schone Zaak
Wijdemeren, do 30 januari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

D66 en DB reageren op de opmerking in de WWK dat er nog geen verkiezingsprogramma's bekend zijn. Zij vragen de WWK om geduld.

In de WWK stond dit. Daarop reageren beide partijen.

Campagne GR 2014

ingezonden brief

Geachte Webkrant,

Graag wil ik reageren op uw verslag op 28 januari. In aanvulling hierop de volgende verduidelijking: U heeft al onze lijst met 15 kandidaten gepubliceerd die op 22 januari door onze leden is vastgesteld. Net als u zijn wij erg benieuwd naar de plannen van de politieke partijen die mee doen aan de verkiezingen. Onze leden hebben tevens ons verkiezingsprogramma op 22 januari jl. vastgesteld en wij verwerken nu de laatste tekstuele punten. Op een later moment, maar uiteraard ruim voor de verkiezingen, zullen wij ons programma volledig openbaren.

Voor de helderheid: Wij begrijpen dat sommige inwoners en andere geïnteresseerden nu al willen weten wat D66 wil met en voor Wijdemeren. Voor die geïnteresseerden heb ik goed nieuws: Wij zullen volgende week alvast "de zes van D66" lanceren. Nog heel even geduld dus. Tenslotte, voor de duidelijkheid nog het volgende: Joost Boermans zal als lijsttrekker van D66 geen persoonlijke standpunten uitdragen tijdens de debatten of op andere plekken, maar ons verkiezingsprogramma dat voor al onze kandidaten het uitgangspunt is.

Met hartelijke groet,

Marco Spruit,
voorzitter D66 Wijdemeren

ingezonden brief

De Wijdemeerse Webkrant kan haar nieuwsgierigheid - begrijpelijkerwijs - nauwelijks onderdrukken: waar blijven die verkiezingsprogramma's toch? Het programma van DorpsBelangen is gereed maar nog niet openbaar. We presenteren het op 13 februari 2014 tijdens een feestelijke bijeenkomst. De officiële aftrap van onze campagne. Hierover later meer nieuws. Tot die tijd: nog even geduld aub.

Maar we kunnen wel al een tipje van de sluier oplichten: de bibliotheek speelt in ons programma ditmaal geen hoofdrol. Vier jaar geleden was dat wel anders. Het behoud van de bibliotheek was een speerpunt voor DorpsBelangen. Samen met D66 streden we tegen de voorgenomen rigoureuze bezuinigingen die de bieb de kop zouden kosten.

Komt tijd, komt Raad - zo is gebleken. Want donderdagavond staat een subsidie voor het project bibliotheek op school in Ankeveen nota bene als hamerstuk op de raadsagenda. Blijkbaar wordt het belang van een goede bibliotheekfunctie nu raadsbreed erkend. Die strijd is dus gewonnen.

De stukjesschrijver van dienst
DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief