WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bakken worden Verwijderd
's-Graveland, di 29 april 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 5 mei wordt begonnen met verwijderen van de bloembakken en herstel van de Vaartwegen naar de situatie van voor mei vorig jaar, zoals besloten door de raad op 24 april.


De foto bij het plaatsen en beplanten van de eerste bloembak bij het persbericht van 23 mei vorig jaar.
Wethouder Gerard Abrahamse glundert.
Foto: Gemeente Wijdemeren

Veertig jaar verkeersmaatregelen.

's-Graveland (en daarmee Wijdemeren) zijn een ervaring rijker. Na plannen voor randwegen, stoplichten, gumatec drempels, telematica plannen, Kijk op de Wijk, een flitspaal en tal van verkeerscirculatieplannen kan nu ook de proef met de bloembakken bijgeschreven worden bij de vele tonnen die in de afgelopen veertig jaar uitgegeven zijn aan mislukte maatregelen.


Foto: Douwe van Essen

Dossier Verkeer 's-Graveland

persbericht

Proef vaartwegen beëindigd

Op 24 april heeft de gemeenteraad van Wijdemeren besloten om de proef op de vaartwegen te beëindigen. De verkeersituatie zoals deze was voor mei 2013 wordt hersteld.

Dit houdt het volgende in:

  • Verwijderen bloembakken: in de periode van maandag 5 mei t/m woensdag 7 mei worden de bloembakken op het Noordereinde verwijderd en wordt de bebording aangepast naar 50 km/uur. Ook de bloembakken op de Koninginneweg en de Cannenburgerweg worden verwijderd, maar hier blijft de maximum snelheid, net als bij de Klapbrug, 30 km/uur. Ten noorden van de Noorderslootbrug tot de Stichtse Kade wordt/blijft de maximum snelheid 30 km/u. Het verkeer kan hier enige hinder van ondervinden;
  • Aanbrengen belijning: na de jaarmarkt, in de week van 12 mei (hopelijk, mede afhankelijk van het weer) wordt de belijning op het Zuidereinde en Noordereinde tot aan de Klapbrug aangebracht. Met behulp van de belijning wordt aangegeven dat de maximum snelheid 50 km/uur is, maar doordat de weg door de belijning smaller lijkt, is de snelheid van auto’s waarschijnlijk lager. Voor het aanbrengen van de belijning worden het Zuider- en Noordereinde tijdelijk geheel afgesloten: verkeer wordt omgeleid over de Emmaweg, Koninginneweg en Cannenburgerweg. Om opstoppingen en overlast zoveel mogelijk te voorkomen voert de gemeente de werkzaamheden ’s nachts uit. De precieze datum wordt op borden langs de weg bekend gemaakt;
  • Terugplaatsen straatjuwelen: op de Koninginneweg komen de straatjuwelen terug. Dit gebeurt nadat de belijning is aangebracht.

Wat gebeurt er met de planten in de bakken?

De planten in de bakken zijn het afgelopen jaar door omwonenden goed verzorgd en daarom wil de gemeente ze niet weggooien. Hergebruik voor de gemeenteplantsoenen is lastig en prijzig om te organiseren. De bloembakken worden van de vaartwegen naar de gemeentewerf (De Kwakel, Kortenhoef) gebracht. Op woensdag 14 mei organiseert de gemeente van 14.00 uur tot 16.00 uur een plantjesmarkt. Iedereen die interesse heeft kan de plantjes uit de bloembakken dan gratis afhalen. Wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Houten bakken

Na de plantjesmarkt worden de overgebleven bloembakken aangeboden aan scholen en verzorgingshuizen. Ze kunnen dan nog jaren gebruikt worden als ‘m²-tuintje’.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Div.
auteur
persbericht/RJ
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief