WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Patrick denkt Mee
Ankeveen, di 29 april 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Patrick Kreuning uit Ankeveen draagt een aantal oplossingen aan voor de problemen met het verkeer in en om 's-Graveland.

ingezonden brief

Had het goedkoper gekund?

Wat mij altijd verbaast, wat ik mij nog steeds afvraag is: had het goedkoper gekund?
Wij zullen toch niet de enige gemeente in Nederland of desnoods de EU zijn met zo'n verkeerssituatie? En met de huidige communicatiemiddelen, kun je makkelijk een klein dossier met de nodige foto's van de knelpunten maken. Dat even naar andere gemeentes sturen en vragen of ze dit herkennen en zoja, hoe zij dat opgelost hebben.

Vriend Hilbrand Korver gaf al een mooi voorbeeld hiervan.

Op de Herenweg is het bv goed mogelijk om fietspad plus berm, plus vuilcontainers te verwisselen met de rijbaan. Het grote voordeel daarvan is dat bewoners niet langer last krijgen van scheuren in de muren door langsdenderend vrachtverkeer en wellicht ook niet meer 's nachts hun bed uit trillen. De fietsbrug zou dan wel autopref gemaakt moeten worden en de belijning op 't Noordereind zou moeten worden aangepakt.

En vanaf de Klapbrug naar rechts kan dit vanaf de fietsers-oversteekplaats in feite ook, er staan dan verder geen huizen in de weg. De kant van Bussum op is e.e.a. helaas niet mogelijk.
Over de totale lengte van het Noordereinde staan eigenlijk net een stuk of 10 gebouwen in de weg.

Voor het vrachtverkeer kun je ook bepaalde routes maken, bv met een hangende slagboom zoals die in Hilversum, welke de Crailose brug versperd. En wellicht met een ingebouwd mechaniekje waardoor vrachtverkeer bv tussen 18.00 uur en 06.00 uur niet over bepaalde wegen mag rijden omdat de slagboom dan in de weg hangt.

Bij het begin van de Cannenburgerweg, op de hoek Herenweg staat voor vrachtwagens een bord dat ze daar niet in mogen rijden, maar velen houden zich daar niet aan. Met een hangend obstakel zullen ze wel moeten.

Ik hoop dat er deze raadsperiode eens echt iets wordt gedaan voor de bewoners aan de gevaarlijke wegen, en dat er niet enkel wordt gekeken naar economische belangen. Want uiteindelijk zijn we ook economisch gezien afhankelijk van de gezondheid van onze inwoners, en het is al jaren een ongezonde situatie.

Patrick Kreuning
Op persoonlijke titel

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief