WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijdemeren overtuigt niet
Nederhorst den Berg, do 8 augustus 2013

Wijdemeren probeerde de RvS te overtuigen van een parkeerprobleem bij de WSV De Spiegel. Maar moest toegeven dat er geen probleem is en dat het niet onderzocht was.

Zwakke verdediging

In de krant van gisteren stond een beschrijving van de zitting bij de Raad van State over het bestemmingsplan waar de Watersportvereniging De Spiegel in Nederhorst den Berg binnen valt. De verslaggever van de G&E beschrijft kleurrijk hoe staatsraad Wim Deetman van de ene in de andere verbazing valt over de verdedigingslinie van de gemeente Wijdemeren.


Negen ligplaatsen in het water?

Bij de WSV liggen 120 boten in het water en 70 kleiner spul als Piraatjes etc. op de wal. Nabij de WSV zijn 85 parkeerplaatsen beschikbaar. Eén buurman van de WSV klaagde over parkeeroverlast, waarna de gemeente in het bestemmingsplan bepaalde dat er 80 parkeerplaatsen op het eigen terrein van de WSV moeten zijn om zo de buurman overlast te besparen. Bovendien werden de op het land gestalde bootjes meegeteld als officiële ligplaats in het water.

Eén klager

Voorzitter Onno Klazinga van de WSV is verbaasd over de actie van de gemeente. Volgens hem komen de meeste leden op de fiets naar de WSV en worden er hooguit 35 parkeerplaatsen bezet op hoogtijdagen. Al jaren is de situatie zoals hij nu is, zonder enig probleem.Ook de nieuwe definitie van een ligplaats verbaast hem. "En nu klaagt er én persoon en haalt Wijdemeren een streep door de boten op de wal". Hij voorziet grpte problemen in Loosdrecht als de regeling inzake ligplaatsen ook daar wordt doorgevoerd. Als een boot op de wal ook als ligplaats wordt geteld, dan komen havens in Loosdrecht, zoals De Vrijbuiter, met 120 boten op de wal, in grote problemen.

Uitspraak

Over twaalf weken is er uitspraak in deze zaak. De G&E verwacht dat Wijdemeren de zaak zal verliezen omdat er geen uniforme bepaling binnen de gemeente bestaat over de definitie van een ligplaats en omdat niet aangetoond is dat er werkelijk een parkeerprobleem bestaat bij de WSV De Spiegel.

bron
G&E
foto
RTVNH
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief