WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijdemeren: Half in Gewest
Wijdemeren, ma 23 september 2013

Frank Ratelband legt uit hoe het zit met het Gewest (de Regio) en Wijdemeren. Het blijkt logisch dat Wijdemeren niet gevraagd is naar de mening over de brandbrief van het Gewest.

Gisteren schreven wij over de brandbrief die de Regio Gooi en Vechtstreek naar de Tweede Kamer zond. Als afzenders werden acht gemeenten genoemd, maar Weesp en Wijdemeren niet. Dat riep vragen op over het lidmaatschap van Wijdemeren van de Regio. Ook wethouder Joost Boermans (Soc. Zaken) Twitterde eergisteren dat de regio hem niets gevraagd had over de inhoud van de brief.

Wethouder Boermans Twitterde:


Joost Boermans | D66 (@JoostBoermans)
21-09-13 09:04
opvallend: wijdemeren is niet gevraagd naar standpunt... “@Hansuneken: ...volgens wethouders wmo @RegioGenV ....#nos nos.nl/artikel/553658…


In onderstaande ingezonden brief reageert de woordvoerder van de Regio op de ontstane verwarring. Wijdemeren heeft zich, ook ambtelijk, teruggetrokken uit de voorbereidingen die de Regio treft voor de decentralisatie van de zorgtaken van het rijk naar de gemeenten. Wijdemeren doet dat met Weesp en Stichtse Vecht. En dus wordt op dit vlak niet langer door de Regio de mening van Wijdemeren gevraagd.

Nieuwe naam en nieuw logo

Het Gewest Gooi en Vechtstreek heeft niet alleen een nieuw logo, nee ook de naam is gewijzigd van Gewest in Regio. Links het oude logo van het Gewest, rechts dat van de Regio Gooi en Vechtstreek.

ingezonden brief

Geachte redactie,

Naar aanleiding van uw berichtgeving over de brandbrief van de regio Gooi en Vechtstreek het volgende. De gemeente Wijdemeren maakt nog steeds deel uit van de regio. Wel heeft de gemeente onlangs besloten geen ambtelijke capaciteit meer ter beschikking te stellen aan de regionale teams die de drie transities moeten voorbereiden en begeleiden, en die voorbereidingen voortaan met Weesp en Stichtse Vecht te doen. Daarmee is hopelijk de verwarring weggenomen over de (niet) betrokkenheid van Wijdemeren bij de brandbrief aan de Tweede Kamer.

De tweede verwarring ging over de betrokkenheid van Eemnes. Die Utrechtse gemeente maakt geen deel uit van de regio, maar is nu juist wel weer, in BEL-verband, betrokken bij een deel van de voorbereidingen op de transities in het sociaal domein in onze regio.

Uw ongerustheid over het wel of niet verschijnen van de GAD op donderdag neem ik overigens graag weg, die komt zeker.

Met vriendelijke groet,

Frank Ratelband
Communicatieadviseur Regio Gooi en Vechtstreek

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief