... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Ankeveen: Gijs Super sluit

16 januari 2001. In een groot artikel in de Gooi- en Eemlander met foto van Ton Kastermans brengt Nico Postma het schokkende nieuws dat Gijs en Ingrid van Rijn hun supermarkt in Ankeveen volgende week gaan sluiten. Daarmee gaat de laatste kruidenier in Ankeveen dicht.

Gijs vindt het zelf ook een drama voor Ankeveen dat de bewoners voortaan aangewezen zullen zijn op Kortenhoef, maar hij zag er geen gat meer in. Met name de komst van de vernieuwde Meenthof in Kortenhoef met een Albert Heijn en een Super de Boer trokken zoveel klanten bij hem weg dat hij de winkel niet meer rendabel kon laten draaien.


Gijs en Ingrid van Rijn

De laatste tijd begon een vicieuze cirkel. Omdat hij minder klanten kreeg werd de omloopsnelheid van de produkten lager, waardoor hij minder per keer in kon kopen en die inkoop dus duurder en lastiger werd. Ook verse produkten werden een probleem vanwege de lage omloopsnelheid.

Gijs gaat met ingang van 29 januari in de Hilversume Meent een Golff supermarkt exploiteren die hij recent van de Prisma Food Group heeft gekocht. Toch op fietsafstand.

Wij wensen hem succes.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht