WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wispelwey en Giacometti
Kortenhoef, wo 2 oktober 2013

Op 10 oktober organiseert Kunst aan de Dijk een concert dat u niet mag missen. In het Oude Kerkje treden twee grootheden op: cellist Pieter Wispelwey en pianist Paolo Giacometti.

persbericht

Concert Kunst aan de Dijk presenteert:
Pieter Wispelwey (cello) en Paolo Giacometti (piano)

Op 10 oktober organiseert Kunst aan de Dijk een concert dat u niet mag missen. In het Oude Kerkje treden twee grootheden op: cellist Pieter Wispelwey en pianist Paolo Giacometti behoren tot de absolute top in hun genre. Voor vaste bezoekers zijn de heren overigens al oude bekenden: beiden traden al eerder op bij Kunst aan de Dijk. Reserveren is aanbevolen!

Pieter Wispelwey

Pieter Wispelwey (Haarlem 1963) behoort tot de eerste generatie cellisten die zowel de moderne als de barokcello meester is. Met zijn gevoel voor stijl, zijn eigen authentieke interpretatie en zijn fenomenale techniek won hij de harten van het publiek. Zijn repertoire reikt van Bach tot Schnittke, Elliot Carter en speciaal voor hem geschreven composities. Dit jaar viert Wispelwey zijn 50e verjaardag met het uitbrengen van zijn derde opname van de cellosuites van Bach.

Paolo Giacometti

Paolo Giacometti (Milaan 1970) treedt over de hele wereld op als solist en als kamermusicus. Hij is geboren in Milaan in 1970, maar woont sinds zijn eerste levensjaar in Nederland. Zijn opnames behelzen onder andere het complete piano oeuvre van Rossini, een project dat in 1998 van start is gegaan en in april 2007 is voltooid met de achtste cd.

Samenwerking

De twee musici zetten al eerder voor het label Channel Classics een aantal werken van Schubert op cd. De opname kreeg van het muziektijdschrift Luister de Choc du Monde de la Musique én een 10.

Programma

De volgende werken van Schubert staan op het programma:

  • Grande Duo in A, D. 574
  • Introduction and Variations on 'Trockne Blumen', D.802
  • Sonata in A minor for Arpeggione and Piano, D.821
  • Fantasie in C D. 934 Op. Posth. 159

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 10 oktober 2013, 20.15 (kerk open 19.30).
Entree: €20,- , donateurs: €15,- (inclusief een glas wijn/sap)
Meer informatie: www.kunstaandedijk.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief