WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kandidatenlijst D66
Wijdemeren, za 16 november 2013

De kandidatenlijst van D66 Wijdemeren is afgelopen donderdag vastgesteld door de ledenvergadering.

Twee opvallende kandidaten

Op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart volgend jaar staan twee opvallende kandidaten. De huidige fractieassistent van Liesbeth Siderius (Siderius), Marinus Vermeulen, stapte over naar D66 en staat op nummer zes. Een andere minder verrassende verschijning op de D66 lijst is Mario Wouters, die als fractieassistent van de PvdA via WIJ in maart van dit jaar overstapte naar D66. Mario Wouters was, samen met Emile Bakker (DB) in het begin de drijvende kracht achter Doedom/Werk aan de Weg, de actiegroep die streed voor de verkeersmaatregelen (resulterend in 30 km regime en bloembakken) op het Noorder- en Zuidereinde in 's-Graveland.

Campagne 2014

persbericht

"D66 kiest kwaliteit, ondernemers en raadsleden die midden in de wijdemeerse samenleving staan"

Op de algemene leden vergadering op 14 november jl. hebben de leden van D66 Wijdemeren de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Huidig wethouder Joost Boermans werd in september al unaniem gekozen tot lijsttrekker.

Tijdens de openbare ledenvergadering, gehouden in Abrona Robberse Eiland, is D66-raadslid en architect Nanne Roosenschoon uit Loosdrecht als nummer 2 op de kandidatenlijst gekozen. Roosenschoon is oa. één van de vertegenwoordigers uit Wijdemeren in het algemeen bestuur van het Plassenschap Loosdrecht e.o. Hij wordt direct gevolgd door de Bergse en Horstermeerse Patricia Mossinkoff. Mossinkoff is oa. fractie-assistent van D66 en was voorzitter van de bewonersvereniging Horstermeer. Mossinkoff is als zelfstandig ondernemer actief in de mobiele, online en software industie. Financieel specialist, ondernemer en fractieassistent Timo van Leeuwen uit Kortenhoef neemt de 4e plek in van de Democraten. Op de 5e plaats staat de in 's Graveland woonachtige ondernemer Mario Wouters. Wouters was korte tijd lid van de PvdA maar na intern ‘gedoe’ binnen de PvdA Wijdemeren is hij vol overtuiging lid geworden van D66. Wouters was actief en oprichter van de vereniging Werk aan de Weg en is sinds 2012 fractie-assistent van D66. Op de zesde plaats is Marinus Vermeulen gekozen. Hij is momenteel assistent van de fractie Siderius. Vermeulen is oa. oprichter van de Stiching Leergeld (Wijdemeren-Hilversum) en komt uit Loosdrecht. Op de zevende plaats hebben de leden gekozen voor de Bergse Jacqueline Thijsen. Op de 8ste plaats is gekozen voor Jellie Stinstra die in het dagelijks leven docent gezondheidseconomie aan de VU is.
"D66 kiest met deze kandidaten voor kwaliteit, ondernemersschap, betrokkenheid en kandidaat raadsleden die midden in de Wijdemeerse samenleving staan", aldus D66 lijsttrekker Joost Boermans.

In januari zullen de Democraten de overige kandidaten bekend maken. D66 heeft momenteel 1 raadslid in de Wijdemeerse gemeenteraad en 3 fractie-assistenten. De Democraten hopen op winst en bereiden zich momenteel verder voor op de gemeenteraadsverkiezingen die op 19 maart 2014 gehouden zullen worden.

Marco Spruit
Voorzitter D66 Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief