WIJDEMEERSE WEBKRANT
PvdA en GroenLinks nu Samen
Wijdemeren, zo 17 november 2013

Donderdag gaven de leden van Groenlinks en de PvdA Wijdemeren groen licht voor de nauwe samenwerking tussen de twee partijen en de vernieuwing van de lijst.

De bezetting van de raadszetels wordt geheel vernieuwd bij beide partijen, zowel Jan Hermans (PvdA), als Felix Flameling (GL) houden er op 19 maart bij de verkiezingen mee op.

Campagne 2014

persbericht

PvdA en Groenlinks trekken samen op

Donderdag, 14 november, was een historische dag voor de twee partijen. Voor de zomer hebben de leden van Groenlinks en de PvdA groen licht gegeven voor de samenwerking tussen de twee partijen. De voorbereiding op de raads-en commissievergaderingen wordt nu al samen gedaan.

Agelopen donderdag troffen besturen en leden elkaar in een gezamenlijke bijeenkomst in de Oude School in Kortenhoef. De algemene beschouwingen, het programma voor 2014, werd besproken en er werd vooruitgekeken naar de nieuwe ontwikkelingen omtrent de AWBZ, de jeugdzorg en de Participatiewet. Deze laatste is wat nu nog de Wet Werk en Bijstand genoemd wordt.

De fractievoorzitters in de gemeenteraad, Jan Hermans (PvdA) en de Groenlinkse Felix Flameling gaven te kennen het stokje na 19 maart, de verkiezingsdag, over te dragen aan Sandra van Rijkom en Stan Poels.

Er bleken grote zorgen te zijn over de gevolgen van de nieuwe samenwerking tussen Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren. Onze leden waren absoluut tegen  en wilden de samenwerking binnen de Regio Gooi en Vechtstreek voortzetten. Op vele terreinen wordt al jarenlang samengewerkt en dat willen onze leden zo houden. Waarom zou je immers de voorzieningen "om de hoek" inruilen voor hetzelfde verder weg. Bovendien kennen we de zorgpartners goed.

Gezien het enorme belang voor de inwoners van Wijdemeren zullen de PvdA en Groenlinks zich niet afkeren van de problematiek, maar zich zeer kritisch blijven opstellen. De meerderheid van de gemeenteraad heeft zich uitgesproken voor de samenwerking met Stichtse Vecht. Het is maar dat u het weet!

Wij willen uw mening hierover graag weten en zijn op zaterdag jl. in Nieuw-Loosdrecht al begonnen uw mening te peilen over uw directe leefomgeving. De komende tijd kunnen Kortenhoef, Nederhorst den Berg en Ankeveen ons verwachten.

Wij ontmoeten u graag!

Felix Flameling
Fractievoorzitter GroenLinks

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief