WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Parijs op de Dijk
Kortenhoef, di 25 juni 2013

Op zaterdag 6 juli organiseert atelier Art to Join een evenement in Franse sfeer. Kunstmarkt, muziek, maar ook schilderijen uit de collectie van de Stichting Kunstbezit.

persbericht

Kortenhoef wordt even Parijs

Al rondkijkend naar mooie kunst, unieke jassen, sieraden, beelden,de geur van olijfbomen, lavendel en oleander en nog veel meer, met een heerlijk glas wijn, luisterend naar Franse chansons en meegenietend van een spelletje Petanque, kom je vanzelf in vakantiestemming, alsof je voor een moment in Frankrijk bent beland. Kortom een evenement dat je niet voorbij kunt laten gaan.

Dit jaar wordt voor het vierde keer de Place du Tertre georganiseerd door Art to Join. Wat in de eerste instantie bedoeld was als een kunstmarkt door de cursisten van kunstenares en docent, Ingrid Jansen, is uitgegroeid tot een groots evenement, helemaal in Franse sfeer.

Zelfs een spelletje Petanque ontbreekt er dit jaar niet. Naast 33 kramen volop met kunst, is er ook een deel van de collectie te zien van Stichting Kunstbezit 's-Graveland 1) uit het gemeentehuis. Dus niet alleen nieuwe kunst maar ook oude schilderijen zijn te bewonderen.

Om nog meer in vakantiestemming te komen is het terrein aangekleed met oleanders, olijfbomen en lavendel door bloemisterij Nimmerdor en kan je luisteren naar Franse chansons o.l.v. Cees Pameijer. Ook zullen er verschillende gastoptredens zijn van jazz- en popmuzikanten.

Kortom het hele terrein rondom Atelier Art to Join  is omgetoverd tot een ware Place du Tertre. U kunt zich even wanen in een vakantieachtige Franse sfeer waar kunst, muziek en cultuur elkaar ontmoeten.

Zaterdag 6 juli 2013 Place du Tertre
11.00 uur – 17.00 uur
Gratis entree
Kortenhoefsedijk 86a
Kortenhoef

1) Red. WWK: Op de website van de Stichting Kunstbezit 's-Graveland is sprake van het Tienjarig Jubileum en evenementen in september. Zo te zien is de website van de Stichting de afgelopen jaren niet geactualiseerd. 2001 is inmiddels geen tien, maar al twaalf jaar geleden.

De Stichting werd in 2001, kort voor de herindeling opgericht om de 's-Gravelandse kunstcollectie in veiligheid te stellen. De aanleiding was de voorgenomen verkoop van een Mondriaan door het college van Hilversum (wethouder Erna Weijers) om met dat geld Gooiland te restaureren.

Om te voorkomen dat toekomstige colleges van Wijdemeren de collectie te gelde zouden maken voor de aanschaf van lantaarnpalen of de aanleg van een kunstgrasveld, besloot de raad van 's-Graveland om de kunstcollectie onder te brengen in een aparte Stichting.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief