WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Beachtoernooi LdR Succes
Nieuw Loosdrecht, ma 24 juni 2013

90 teams met 400 beachbadmintonners en -volleyballers maakten vrijdagavond en zaterdag een prachtig spektakel van het Loosdrechtse Beachtoernooi.

persbericht

Het Loosdrechtse Beachtoernooi opnieuw een geweldig succes !!!

Het afgelopen weekeinde stond Loosdrecht weer volledig in het teken van strand, zon, wind en sport. Maar liefst 90 teams en daarmee zo’n 400 beachbadmintonners en -volleyballers wisten er op de vrijdagavond en zaterdag een prachtig spektakel van te maken.

De aanvankelijk magere weersvoorspellingen bleven gelukkig beperkt tot wat verkwikkende buitjes op de zaterdagmiddag, waarmee ook dit jaar het De Schakelbeachtoernooi met succes kon worden uitgespeeld. De geweldige entourage, enthousiaste deelnemers, sterke muzikale bijdragen, catering en LoVoC-organisatie, maakten ook dit jaar deze sportieve strijd tot een prachtige happening.

Dit De Schakelbeachtoernooi vond al weer voor de 29e keer in de buitenlucht plaats en voor de 14e keer op zo’n 180 kuub parelwit strandzand.  Onder grote publieke belangstelling speelden de sportieve deelnemers hun strandtoernooi, dat door velen als een absoluut hoogtepunt van het sportjaar wordt gezien. Vriendenteams vanuit allerlei instellingen, bedrijven, scholen en verenigingen uit Loosdrecht en Wijde-omgeving leefden hier al maanden uitgebreid naar toe en moesten nu hun onderlinge weddenschappen, vetes en andere afspraken “uitvechten” in dit Loosdrechtse zand.

Nadat al het opgestoven zand was neer gedaald bleek het team van H en M, dat voor de eerste keer meedeed, bij het beachbadminton beslag te hebben gelegd op de hoofdprijs in wedstrijdklasse. In de recreatieklasse van het badminton ging het team van Yoca uit Loosdrecht verrassend met hoofdprijs aan de haal.
Wethouder Jaap van Waveren kon onder veel enthousiasme op zaterdag twee nieuwe winnaars bij de beachvolleyballers huldigen.
In de wedstrijdklasse werd na een ongekend spannende finale op hoog niveau tussen de teams van oud winnaar de Lepelaars uit Loosdrecht en die van de FC Utrecht liefhebbers Wim’s Wagen de wisselbeker uitgereikt aan het laatstgenoemde team, terwijl in de recreatieklasse het team van BAV na een gedegen finale tegen het Hilversumse team de Thundernerds met de eer ging strijken.

Onder prima namiddagtemperaturen  met een perfecte muzikale live-optreden van Bob van Veen, de trekking van de spectaculaire hoofdprijzen van de loterij en vervolgens de afsluitende deunen van Hollandse hits was het nog lang prettig onrustig in Loosdrecht en werden al voorschotjes genomen op volgend jaar wanneer op 20 een 21  juni de jubileumeditie (30 jaar!!) van dit beachtoernooi op de rol staat.

Meer foto’s en uitslagen: zie vanaf  24 juni  www.loosdrechtbeach.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief