WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kreuning over de Bakken
Ankeveen, zo 8 december 2013

Patrick Kreuning geeft zijn visie op wat hij noemt 'de bloembakkensoap'. Hij vermeldlt ook de drijfveren van een aantal lokale politici.

ingezonden brief

Waar gaat het nu eigenlijk om?

Waarom zijn die bloembakken er eigenlijk gekomen? Om het verkeer af te remmen en sluipverkeer te ontmoedigen. Op de Ireneweg is het onwaarschijnlijk dat je sluipverkeer tegen komt, laat staan dat men er met 100 km per uur overheen kan scheuren. Daarnaast staan de huizen op het Noorder en Zuidereinde pal aan de weg, overigens ook op de Herenweg. Mw van Rijn heeft het ook over kinderen die buiten spelen, als ik op het Noorder of Zuidereinde zou wonen, mijn kinderen zouden uberhaupt niet buiten kunnen spelen, ik zou ze verbieden de weg zelfs maar over te steken. Tot slot, Mw Blom heeft een keurig lijstje gegeven van de ongelukken op de -einden.
Dat e.e.a. zijn vruchten afwerpt is inmiddels al bewezen, er wordt minder hard gereden en er is een kleine afname van verkeer geconstateerd. Een deel van dat verkeer heeft zich verplaatst naar de EKC-wegen. Maar een groot deel zoekt ook een andere route.
Dat de bloembakken duur uitvallen komt deels door vernielingen, maar de dader wordt wellicht ooit gepakt en aangepakt, die mag dan de schade en de extra kosten vergoeden. Hoewel de politie hier 'helaas' geen prioriteit aan geeft.
De complete proef komt met die overschrijdingen op ca 10 euro per inwoner uit.
Vreemd is het dat fase twee wel erg ruim begroot lijkt te zijn. Wellicht kunnen op de koninginneweg de straatjuwelen terug geplaatst worden en de bloembakken vandaar naar fase twee worden getransporteerd. Alleen, men rijdt over het algemeen rustiger tussen de bloembakken door dan in de tijd dat de straatjuwelen er stonden.
Dat Co de Kloet tegen de bloembakken is verbaasd me niets, hij woont immers op de Kortenhoefse Dijk, hij is bang voor meer verkeer bij hem voor de deur. Net als Joep Frijdal, als bewoner van het Noordereinde blij is met de bakken, hij ziet verbeteringen in zijn situatie.
Toen enkele jaren terug Mario Wouters en consorten Werkaandeweg verlieten voor de lokale politiek heb ik er al op gewezen dat dit vooral was bedoeld om de situatie op de -einden aan te pakken. Mario heeft toen fel geprotesteerd en gezegd dat ik maar eens in de lokale politiek moest komen. Dat heb ik gedaan, en het lijkt er toch op dat ik gelijk heb gekregen.
Toch ben ik blij met de bakken, het wordt veiliger en iets rustiger. Wat na de proef gaat gebeuren, dat blijft afwachten, de bloembak op zich, daar zitten de nodige haken en ogen aan, ze maken het straatbeeld deels onoverzichtelijk. Wat het wel gaat worden? Dat mag waarschijnlijk een nieuwe coalitie gaan beslissen.

Patrick Kreuning, op persoonlijke titel
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief