WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ronde van Hilversum 1 sep.
Hilversum, ma 19 augustus 2013

De Gooise Wielerclub (GWC) De Adelaar organiseert op 1 september de Rooth Ronde van Hilversum.

De GWC De Adelaar is gevestigd in Hilversum aan het Kininelaantje, net over de grens van 's-Graveland en Hilversum, naast de 's-Gravelandse Tennisvereniging Westerveld.

persbericht

Ronde van Hilversum 1 sept.

Zondag 1 september vindt de Rooth Wielersport Ronde van Hilversum plaats. Dit historische evenement werd voor het eerst georganiseerd in 1927. Toentertijd was de start en finish op de Groest, sinds een paar jaar is dat bovenop de ’s-Gravelandseweg. De streep is dit jaar getrokken voor restaurant De Jonge Haan.

De ronde is ruim een kilometer lang, dus dat betekent dat je de renners vaak kan zien langskomen. Er zitten twee oplopende stroken in. De eerste strook is het Dudokpark omhoog. Deze weg gaat voor het Stadhuis langs en bestaat uit klinkers, wat het voor de renners extra zwaar maakt. Vervolgens daalt de weg af over mooi lopend asfalt. De ideale plek om even op adem te komen voor de tweede strook richting finish. Deze klim is wat langer dat de vorige, maar het asfalt ligt er daar een stuk beter bij.

De Wielerronde heeft dit jaar weer een hoofdsponsor gevonden in de persoon van Tom Rooth. De eigenaar van Rooth Wielersport op de Naarderstraat steunt de activiteiten van de Adelaar al langer en heeft besloten om dit jaar hoofdsponsor te worden van de Ronde van Hilversum. Daarnaast hebben de vele sponsoren uit het Gooische midden- en kleinbedrijf een bijdrage geleverd aan het betalen van de hoge organisatiekosten.

Heel belangrijk voor deze ronde  is de actie “Vrienden van de Adelaar. Deze Vrienden bestaan uit mensen die de regionale wielersport en de wielerronde een warm hart toedragen. Zonderhun financiële bijdrage is de ronde niet mogelijk.

Tijdens de Ronde wordt in drie categorieën gestreden voor de prijzen. Om 11.00 uur starten de Nieuwelingen, om 12.30 starten de Junioren en om 15.30 is het de beurt aan de Sportklasse. De Ronde van Hilversum is de belangrijkste koers voor de renners van de GWC de Adelaar. In de verschillende categorieën staan gemotiveerde kanshebbers aan de start.

Dit jaar vindt er ook een dikke bandenrace plaats voor jongens en meisjes, die geboren zijn tussen 2001 en 2007. In 3 categorieën rijden zij hun rondjes. Wie weet zit er wel een Joop Zoetemelk of Marianne Vos bij.

Ook dit jaar reist de nationale wielertop weer af naar de mediahoofdstad. Bij de Junioren neemt Hilversummer Ocko Geserick al zijn ploeggenoten mee om ervoor te zorgen dat hij in zijn eigen woonplaats kan winnen. Hij kan concurrentie verwachten van plaatsgenoot Ege de Bruin en Wouter van der Hauw. Bij de Nieuwelingen ligt de strijd helemaal open. In deze categorie strijden de jongens nog met open vizier en zonder veel ploegentactiek. Bas Bosson, Joris Paauwe, Enzo Hilhorst en Wytze de Vries moeten hier de eer van de Adelaar verdedigen.

De Sportklasse vormt al jaren de hoofdact tijdens de Ronde. De Adelaar rijdt dan ook steevast met een ijzersterke ploeg in de rondte. Hilversummers Hans Voorn en Johan Hendriks hebben deze koers al eens gewonnen en hopen dat dit jaar weer te herhalen. Johan Hendriks was vorig jaar de grote favoriet, maar kon deze rol toen niet waarmaken. Hij heeft dit seizoen nog niet de uitslagen geëvenaard van zijn vorige seizoen en zal daardoor extra gebrand zijn op een goede uitslag. Roderik Egberink (2e in 2011, 4de in 2012) wil dit jaar eindelijk op de hoogste trede van het podium terecht komen. Hij heeft dit jaar al bewezen dat hij een van de sterkste is als de weg bergop loopt met twee overwinningen in zware klimcriteriums. De vraag is of  hij dat kan herhalen in Hilversum. Aan de start verschijnen ook de tijdrijder Nico Bakker, marathon-mountainbiker Willem van Heerdt, Leon Schouten, Jan van Herwijnen en Maarten Schaap. Met zo’n sterke ploeg kan de Adelaar mee strijden voor de eerste plek.

De organisatie is als altijd in vertrouwde handen van GWC de Adelaar. Naast de wedstrijd is er ook nog een loterij met prachtige prijzen.

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief