WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hallo, is daar Iemand?
Kortenhoef, wo 7 augustus 2013

De leden van de klankbordgroep smeken wethouder Abrahamse om aandacht voor een afwijking van de gemaakte afspraken. Het blijft echter stil in Nieuw Loosdrecht.

CDA fractievoorzitter Theo Reijn was zo vriendelijk om de WWK inzicht te geven in de vergeefse pogingen van bewonders van de Sandersonhof om in contact te komen met wethouder Gerard Abrahamse (VVD). Hij zond ons onderstaande smeekbeden. (Lees ook de CDA vragen aan het college.)

Hieronder een email die de leden van de klankbordgroep gisteren naar wethouder Abrahamse (VVD) zonden. Een smeekbede haast, omdat er kennelijk geen enkele reactie van de verre Rading 1 komt op de herhaalde verzoeken om aandacht over een simpel en uiterst overzichtelijk probleem.

De wethouder hoeft slechts "ja" of "nee" te zeggen op het verzoek de parkeervakken conform de afspraken aan te leggen. Daaronder de email die de klankbordgoepleden gisteren zonden aan die raadsleden wier politieke antenne wel bereik had. Zij verzoeken hen om de wethouder (of diens plaatsvervanger als hij er niet is) te wekken.

Update 7-8-2013, 10.51: Naam van de ambtenaar onherkenbaar gemaakt. De wethouder is verantwoordelijk.

ingezonden bericht

Geachte heer Abrahamse,

Op 6 juni 2013 hebben een drietal vertegenwoordigers van de Sandersonhof en Wincklerhof een gesprek met u gehad over een aantal knelpunten in hun straten. Deze knelpunten zijn ontstaan doordat de bestektekeningen van de straten Sandersonhof en Wincklerhof op diverse punten afweken van de definitieve ontwerptekeningen waarmee de klankbordgroep de inspraakrondes had afgerond. In dat gesprek heeft u er mede voor zorg gedragen dat op vele van deze knelpunten alsnog een positief antwoord is gekomen.

Het vervelende was echter wel dat we pas na veel verzoeken aan mevr. H.......... op 25 juni (de dag voor mijn vakantie) de definitieve notulen van deze bijeenkomst ontvingen.

Omdat wij als bewoners niet van te voren kunnen weten hoe bepaalde werkzaamheden in de praktijk worden uitgevoerd kan het gebeuren dat wij tijdens de werkzaamheden ontdekken dat de uit te voeren werkzaamheden volgens ons in strijd zijn met de eerder gemaakte afspraken. Dit is nu namelijk het geval met het maken van de kopse parkeervakken op het parkeerterreintje van de Sandersonhof. De bestaande breedtemaat van de parkeervakken op de Sandersonhof was 2.55 m.

In de klankbordgroep is afgesproken dat de breedte van de parkeervakken een minimum maat van 2.50 m zouden krijgen. Omdat nooit een andere breedtemaat op de door ons ontvangen tekeningen is aangegeven zijn wij er ook van uitgegaan dat dit ook zo zou worden uitgevoerd.

De nieuwe parkeervakken worden nu echter aangelegd met een breedte van 2.43 m.
Ondanks allerlei pogingen van onze buurtvertegenwoordigers om de breedtemaat van 2.43 m te vergroten naar 2.53 m, waarvoor ook de ruimte aanwezig is en wat dan ook nagenoeg overeen zou komen met de bestaande situatie, werd hier door de gemeente geen gehoor aan gegeven. Deze halsstarrigheid heeft er toe geleid dat wij onze volksvertegenwoordigers (raadsleden) hebben ingeschakeld om ter plaatse de situatie te komen bekijken en daarover hun mening te geven.

De raadsleden die bij ons zijn geweest of op ons verzoek hebben gereageerd (R. Voigt, Th. Reijn, J. Verbruggen, N. Roosenschoon, F. Flameling, M. Vuyk) zijn allen de mening toegedaan dat na de vakantie de parkeervakken alsnog met een breedte van 2.53 m moeten worden uitgevoerd. Dit is mogelijk omdat het grootste deel van de parkeervakken nu nog moeten worden aangelegd. U zult inmiddels ongetwijfeld de nodige reacties van de diverse raadsfracties daarover hebben ontvangen.

Gelet op de positieve houding die u naar ons toe had bij ons eerste gesprek, kunnen wij ons niet voorstellen dat u nu opeens niet meer bereid bent om ons nogmaals te woord te staan.
In de brief die wij op 24 juli 2013 naar het college hebben gestuurd, waarin wij gelet op de tijdsdruk het college verzoeken ons verzoek met spoed te willen behandelen, hebben wij de ontstane situatie nogmaals proberen uit te leggen.

Gelet op de tijdsdruk, 19 augustus willen de stratenmakers op het parkeerterrein weer verder gaan met de werkzaamheden, willen wij, vertegenwoordigers van de Sandersonhof, nogmaals een dringend beroep op u doen om, net als de hierboven genoemde raadsleden, zo spoedig mogelijk samen met ons de situatie ter plaatse te komen bekijken.

Wij hopen snel een positief bericht van u te mogen ontvangen.

Met vriendelijke groeten,
De klankbordgroepleden

J. van Ee
J. Pauwels
C. Komen


Gisteren zonden de leden van de klankbordgroep een email naar de raadsleden die belangstelling toonden voor het gerezen probleem:

Onderwerp: Vervolg op verzoek aanpassen maatvoering parkeervakken Sandersonhof

Beste Raadsleden,

Allereerst wil ik jullie namens vele bewoners die ik heb gesproken bedanken voor de getoonde belangstelling voor ons conflict met de gemeente met betrekking tot de aan te legen breedte van de parkeervakken op ons parkeerterreintje.

Wij hebben begrepen dat jullie bij zowel de heer Abrahamse als bij de rest van het college de nodigde aandacht hebben gevraagd voor ons verzoek.

Wij willen niet ongeduldig lijken, maar omdat wij nog geen reactie van de heer Abrahamse hebben ontvangen hebben wij gemeend, gelet op de tijdsdruk, om ook zelf nog een poging te doen om de heer Abrahamse uit te nodigen voor een persoonlijk gesprek hier ter plaatse. Volgende week maandag gaan de rioleringswerkzaamheden al weer van start en een week later de stratenmakers.

Omdat wij geen contact kunnen maken via de secretaresse van de heer Abrahamse, hebben wij via de website van de gemeente Wijdemeren hem vandaag alsnog geprobeerd een contactmail te sturen.

De tekst van deze email hebben wij als bijlage hier bijgevoegd. (Zie de brief hierboven.)

Wij kunnen ons namelijk niet voorstellen dat de heer Abrahamse niet bereid is om persoonlijk, net als jullie hebben gedaan, de situatie ter plaatse met ons te komen bekijken.

Mochten jullie hem nog spreken de komende dagen dan willen wij jullie nog een keer vragen om hem een duwtje in de goede richting te geven.

Met vriendelijke groeten,

De klankbordgroepleden,

J. van Ee
J. Pauwels
C. Komen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief